Deze foutmelding kan verschijnen wanneer je als client user Snap wil openen. In dit geval bevindt Snap zich in een netwerk en staat de folder die benaderd wordt (met het licentiebestand) op een server.

Om na te kijken of er misschien een probleem is met de toegangsrechten tot de Snap Folder voor de client user, kan je dezelfde bewerking uitvoeren als Administrator (dit moet door een gemachtigd persoon gebeuren). Als de persoon met Admin rechten wél perfect in Snap kan, dan is het hoogstwaarschijnlijk een probleem van rechten.

De snap folder moet door de client user toegankelijk zijn op alle gebied (read, write en exe rechten), en ook alle subfolders in de Snap folder. Meer informatie hierover vind je hier (installatie-instructies voor netwerkversie)

Als dit het probleem niet oplost, check dan zeker of je een stabiele netwerkconnectie hebt alvorens Snap op te starten.

Een klant van ons meldde ons een mogelijke andere oorzaak. Hij voerde in eerste instantie de installatie uit vanuit een map waarop de eindgebruiker (client user) geen rechten had. Zorg dus dat je Snap installeert vanop een shared folder op de server waartoe de client user ook toegangsrechten heeft.