In de Webhost worden op te laden bestanden beperkt tot maximaal 20MB. Indien je dus een Zip bestand van 50MB wenst op te laden, dan is dat te groot. De bestandsgrootte van een Snap Project (met extensie .mdf) kan vergroten, doordat Snap informatie "embedt". Bijvoorbeeld : indien je een groot logo invoegt, en dat nadien verwijdert, dan is die informatie niet verwijderd, omdat ze "embedded" is. Je moet dan trachten de grootte van het surveybestand te reduceren. Om dat te doen volg je de volgende stappen:

1. Open het survey bestand in Snap

2. Kies  Tailor | Advanced | Embedding. Stel embedding options in op Never, Never, No Data. Klik OK.

3. Kies  File | Survey Overview

4. De survey wordt geaccentueerd. Druk Ctrl + Shift + Enter. Je zal een boodschap zien die je vraagt om een reparatie uit te voeren. Klik Yes.

5. Wanneer het Survey Details scherm verschijnt, klik OK

6. Ga terug naar Tailor | Advanced | Embedding en stel de embedding options in op Always, Always, All Embedded Data. Klik OK.

7. De bestandsgrootte moet nu beduidend kleiner zijn

8. Indien het bestand nog steeds meer dan 20MB bedraagt, voer een publish uit. Dit zou de grootte nog moeten beperken door "cropping" van beeldbestanden, maar dat zal gelimiteerd zijn.

9. In dat geval moet je in uw ZIP bestand nakijken welke beeldbestanden veel ruimte opeisen. KLassiek zijn GIF of BMP bestanden groter dan JPG of PNG bestanden. Via een foto-editor kan je dan je beeldbestanden verkleinen zodat ze minder geheugen opeisen. In uw survey design moet je dan de beeldbestanden opnieuw opladen in hun kleinere "versie"

10. Vervolgens opnieuw publishen om het effect te zien van de verkleiningen.