Een Error 503 is een veel voorkomende foutmelding bij browsers (alle type browsers) en kan veel verschillende oorzaken hebben waaronder één de beschikbaarheid is van de enquête op de server.

Deze foutmelding wordt dus soms ook gerapporteerd door respondenten die uw enquête trachten te beantwoorden.

In dat geval is het aangewezen om steeds na te gaan met ons of er een probleem is (geweest) langs de serverzijde.

Eerst en vooral hebben wij de URL van je enquête nodig, de naam van je enquête en je webhost accountnummer (dat laatste hebben wij in onze bestanden zitten)

Verder zoek je best een antwoord op de volgende vragen, hoe meer informatie over het probleem, hoe beter we dit kunnen uitzoeken:

1. Op welk punt in de enquête deed de foutmelding zich voor?
  2. Kan je een screenshot vragen van de foutmelding aan de respondent?
  3. Doet de fout zich steeds op hetzelfde moment voor in de enquête (indien verschillende meldingen binnenlopen)
  4. Bij welk vraagnummer (indien beschikbaar) deed de fout zich voor?
  5. Doet het probleem zich algemeen voor of enkel bij geïsoleerde gevallen?
  6. Welke browser/welk toestel werd gebruikt om de enquête in te vullen?
  7. Doet het probleem zich voor binnen 1 survey of met verschillende surveys?

Kortom, alle informatie die je kan verzamelen is handig om het probleem duidelijk te kunnen identificeren vanop de serverkant.

Om een idee te krijgen van de mogelijke oorzaken kan je hier meer informatie vinden: https://www.lifewire.com/503-service-unavailable-explained-2622940