In een scenario waar je zowel papieren enquêtes als een webversie hebt, zal Snap Webhost de online repsonsdata weergeven, terwijl Snap Desktop de resultaten van je papieren enquête zal bevatten. Wanneer je de online response downloadt en importeert, zal Snap Desktop de papieren en online resultaten bevatten. Snap Webhost zal dan enkel de online data tonen. Om de gegevens van je papieren enquête te integreren in Snap Webhost, moet je een archiefbestand creëren waarin alle data zit, en dit uploaden in de Webhost omgeving.

BELANGRIJK: dit proces overschrijft het online databestand. Je moet dus eerst zorgen dat Snap Desktop alle data bevat (online en papier) alvorens het archiefbestand te creëren.

Achtergrond

De standaard Snap bestandsstructuur bestaat uit een metadata file (MDF) en een raw data file (RDF). Het MDF bestand bevat de enquêtevariabelen en bewaarde analyses. Wanneer data wordt toegevoegd (antwoorden verzameld worden), wordt een RDF (raw data file) gecreëerd. Beide bestanden, die dezelfde naam dragen, moeten zich steeds in dezelfde map bevinden. Wanneer een Snap project wordt gearchiveerd, worden het MDF en RDF bestand in één bestand samengebracht, een ADF bestand (Archive Data File), met als doel het project te verplaatsen of te delen. Je kan zélf aangeven of je het RDF bestand in je archief wil toevoegen of niet.

Stappen

Stap 1 : Voeg de resultaten van je papieren enquête toe in Snap Desktop

Stap 2 :  Download de data vanuit Snap Webhost

Stap 3 :  Creëer een archief van je enquête (ADF)

Stap 4 :  Laad het archiefbestand op naar Snap Webhost

Stap 1 : voeg de resultaten van je papieren enquête toe in Snap Desktop

1. Voeg de resultaten van je papieren enquête toe in Snap Desktop.
    Voor meer informatie over Data Entry, klik hier:
    https://www.snapsurveys.com/help/#21280.

Stap 2 : Download de data vanuit Snap Webhost

1. Log in op  je Snap Webhost account en selecteer je project
  2. Pauzeer de enquête en check  of Live Interviews op 0 staat (dit betekent dat op dit ogenblik geen enkele respondent de enquête invult).pause-survey
  3. Voor meer info over het downloaden van gegevens uit Snap Webhost klik hier:
    https://www.snapsurveys.com/help/index.htm#25283.
  4. Controleer het aantal cases in Snap Desktop, om na te gaan of zowel de papieren als online data werd samengevoegd

Stap 3: Creëer een archiefbestand van je enquête (ADF)

1. Open het Survey Overview scherm (Klik file-icon indien het niet open staat)

survey-overview

2. Selecteer de enquête die je wil archiveren. Wanneer ze niet wordt getoond, klik dan [Browse] om de map te vinden waarin je enquête staat.
  3. Klik de Archive Survey buttonarchive-survey-button

Het Archive dialoogscherm verschijnt:archive-dialog

4. Snap maakt een bestandsnaam aan op basis van de enquête met de .adf extensie. Het bestand zal opgeslagen worden in je huidige folder. Je kan de bestandslocatie en bestandsnaam wijzigen door op de browse button te klikken.
  5. Vink Include Raw Data aan om de data (papier en web) in je archiefbestand op te nemen.
  6. Klik [OK]. Wanneer de enquête eerder al wel gearchiveerd op deze bestandslocatie, krijg je de volgende boodschap te zien:

archive-warning
    Selecteer de juiste optie : wil je een nieuw archiefbestand creëren, klik dan [No] en kies een andere locatie of bestandsnaam.

7. Wanneer de enquête correct werd gearchiveerd, zal Snap een bevestiging tonen.

Stap 4: Laad het archiefbestand op naar Snap Webhost

1. Keer terug naar de Summary Tab in Snap Webhost en klik op reload-symbol

reload-survey

2. Navigeer naar de locatie van het archiefbestand dat je creërde in stap 3 en klik [Open].
  3. Klik [Upload].
  4. Klik [Close] wanneer wordt bevestigd dat de enquête succesvol werd opgeladen.
  5. In de interviews sectie van de Summary tab, check of Snap Webhost nu zowel papieren als online data bevat. Het aantal Completes toont enkel de data die online werd ingevoerd, het aantal Cases toont de data uit de online en papieren versie.

previous-downloads

In bovenstaand voorbeeld werden 2 online antwoorden ingevuld, en 1 papieren antwoord. De gearchiveerde enquête bevat dus de 3 cases die werden opgeladen naar Snap Webhost.

6. Klik [Restart questionnaire].

BELANGRIJK : in een scenario waar je enkel een online enquête host (en geen papieren respons verzamelt), en waarbij je eenvoudigweg een analyse wil toevoegen om te delen met Snap Webhost, creëer je een ADF (Archive Data File) zonder de data. In dat geval vink je "include Raw Data" niet aan.

include-raw-data