Deze worksheet omschrijft hoe Analysis Associates toegang krijgen tot uw gedeelde resultaten op Webhost. Wanneer je een associate account hebt gecreëerd (https://www.snapsurveys.com/help/index.htm#17659) en je klanten de nodige toegangen hebt gegegen, kan de gebruiker op elk moment inloggen op Snap Webhost en alle analyses die je beschikbaar hebt gemaakt raadplegen.

Je kan deze worksheet ook aan je klanten bezorgen door de URL hierboven met hén te delen.

Achtegrond

Wanneer analyses gedeeld worden met Snap Webhost, krijgt de gebruiker toegang door een Associate account te gebruiken, en zo krijgt hij/zij aangepaste analyses te zien. Rapporten kunnen gebouwd worden, die zich automatisch voor de gebruiker samenstellen met de reële data (ervan uitgaand dat het een actieve online enquête betreft). De opties die beschikbaar zijn voor de gebruiker worden in deze worksheet toegelicht.

Stappen

Stap 1 : log in op Snap Webhost

Stap 2 : Download data naar een CSV bestand

Stap 3 : Raadpleeg analyses en rapporten

Stap 4 : Creëer aangepaste analyses

BELANGRIJK : Het downloaden naar een CSV bestand, raadplegen van analyses en het creëren van aangepaste analyses zal énkel beschikbaar zijn voor de gebruiker, indien de beheerder de nodige rechten heeft toegekend aan de Analysis Associate account.

Stap 1 : Log in op Snap Webhost

1. Open je webbrowser en ga naar https://www.snapbenelux.be. Selecteer Webhost Login

op de Homepagina.
    Je kan ook naar https://www.snapsurveys.com surfen en daar rechts boven log in lozenge 1 klikken.
  2. Voer je username en paswoord in (die je ontving van de beheerder) en klik  log in lozenge 2.

3. In de Surveys sectie van Snap WebHost kan de gebruiker de enquête selecteren door op de naam van de enquête te klikken.

webhost surveys tab

Stap 2: Download data naar een CSV bestand

De Summary onder het Analyze tabblad geeft samenvattende informatie weer over de enquête, én de link om alle cases te downloaden naar een CSV bestand. Dit kan vervolgens ook geïmporteerd worden naar Snap Desktop (indien de gebruiker hierover beschikt).

1. Klik Download CSV Data en bewaar het bestand op de gewenste locatie.

download csv data

Stap 3: Raadpleeg analyses en rapporten

1. Klik op het Reports tabblad. Hier vind je rapporten die aan je account werden toegekend. Doorgaans bevat deze sectie 3 standaard rapporten, die automatisch door Snap worden gebouwd op basis van de variabelen die in de vragenlijst werden gebruikt. De rapporten die beschikbaar zijn voor elke gebruikere (en de mogelijkheid om te fulteren) worden ingesteld wanneer je account werd gecreëerd.

Bijkomend kan je een specifiek toegangsniveau tot de rapporten instellen voor elke gebruiker. Bijvoorbeeld : een lokatiemanager (office manager) zal toegang nodig hebben tot rapporten die specifiek betrekking hebben tot zijn/haar kantoor, waarbij een regiomanager toegang zal nodig hebben tot rapporten over alle kantoren in zijn of haar regio.

webhost reports tab

2. Klik op Summary Report. Het Summary Report creëert een tabel, grafiek of lijst voor elke vraag in de vragenlijst (uitgezonderd datums en tijdvariabelen)

summary report chart

De Filters tab stelt je in staat om het rapport te wijzigen, en het te bouwen volgens een specifieke subdata set. Bijvoorbeeld : het kan nodig zijn om het rapport te draaien voor de klanten van Bristol. (De locatie in dit voorbeeld wordt bevraagd in vraag Q0, en het antwoord "Bristol" is code 1.

webhost filters tab

Klik op Update Report om het rapport te wijzigen volgens de gefilterde data. Je kan het rapport op elk moment downloaden naar een PDF bestand.

update download btns

3. Selecteer het Analyze tabblad.

Onder het Analyze tabblad vind je alle opgeslagen tabellen, grafieken, clouds en lijsten die werden opgeladen. Zoals in de rapportsectie zal ook hier de meest recente data getoond worden, indien de enquête nog actief is.

webhost analyses tab

4. Klik op de naam (AN1) om de analyse te openen en download analysis bt

indien gewenst. Er wordt een beeldbestand gedownload van de geselecteerde analyse.analysis example info

Stap 4: Creëer aangepaste analyses

Naast het raadplegen van voorgebouwde analyses kan de gebruiker ook eigen aangepaste analyses creëren (indien de rechten hiertoe werden gegeven). Indien beschikbaar:

1. Kies Custom analysis.

webhost custom analysis tab
    Een Properties tabblad zal opengaan op de rechterzijde. Dit bevat de belangrijkste instellingen om de inhoud van je analyse te bepalen.

webhost properties tab

Variabelen in het Analysis veld definiëren de rijen van een tabel, en variabelen in het Break veld definiËren de kolommen van de tabel. Je kan ook filter expressies toevoegen in het Filter veld. Het Calculate drop down veld, samen met de opties rechts definiëren de inhoud van de tabel.

2. Typ Q0 in het Analysis veld en Q10 in het Break veld.
  3. Vink Analysis percents aan op de rechterzijde
  4. Klik OK.
  5. Je zal nu in het Results tabblad een tabel zien verschijnen. Selecteer de Properties om de tabel verder te wijzigen.