Deze worksheet omschrijft hoe je een basis Grid FIrst vraag bouwt en vervolgens meer interactief kan maken, door ze om te zetten naar een drag & drop vraag, geschikt voor categorisering of het maken van een prioriteitenlijst.

Achtergrond

Je kan single response Grid First vragen omvormen naar een Drag & Drop vraag in Snap Surveys. Er zijn 2 types Drag & Drop vragen:

• "Ranking" stelt je in staat om de antwoordkeuzes in de gridvraag te rangschikken
  • "Categorise" stelt je in staat om antwoordkeuzes uit een grid in verschillende vakken te klasseren/categoriseren

Bijvoorbeeld:

• antwoordkeuzes in volgorde van meest geliefd plaatsen of meest belangrijke item
  • antwoordkeuzes klasseren volgens hoe frekwent ze werden gekocht of bezocht

Single response vragen kunnen weergegeven worden als Drag & Drop vragen in alle elektronische edities (Snap WebHost, Web HTML, Tablet, Smartphone, Mobile) van de vragenlijst.

Stap 1 : voeg een Grid First vraag toe aan je vragenlijst

Stap 2 : Wijzig de vraagstijl naar een Drag & Drop stijl

Stap 1 : voeg een Grid First vraag toe aan je vragenlijst

Deze sectie omschrijft hoe je een single-response Grid First vraag aan je vragenlijst toevoegt.

1. Open je enquête in Snap Desktop
  2. Open het Questionnaire scherm indien het nog niet open staat
  3. Voeg een Grid First vraag toe

4. Voeg je vraagtekst toe (bijvoorbeeld "plaats het fruit in een volgorde van meest geliefd naar minst geliefd")
  5. Klik Tab op je toetsenbord en voeg je antwoordcodes toe (bijvoorbeeld : 1ste, 2de, 3de, 4de) waarbij je na elke code op Tab klikt om naar de volgende positie te gaan
  6. Klik op het pijltje naar beneden om je eerste Grid Label toe te voegen (bijvoorbeeld : Appels)
  7. klik op Tab om nieuwe Grid Labels toe te voegen (bijvoorbeeld : Druiven, Appelsienen, Perziken,...)

Stap 2 : wijzig je vraagstijl naar een Drag & Drop vraag

Je kan je vraagstijl omzetten naar een Drag & Drop in in de toolbar met de optie Show

1. Selecteer de Grid First vraag
  2. Klik op Show en selecteer As Drag and Drop, en vink dan Show aan. de Drag & Drop zal standaard een Rank aangeven. De layout van de vraag wijzigt naar een Source paneel links en een Target paneel rechts.
    source and target panel

3. Selecteer Options om de achtergrondkleuren van de panelen te wijzigen.

drag drop option

4. Om de Drag & Drop te tonen, selecteer File | Publish en Preview Only als de Output methode. Klik Publish. De preveiew wordt getoond in een nieuw scherm en zal uw vraag tonen zoals ze zal verschijnen in een browser.

fruit most favourite

5. Indien je een Drag & Drop wil creëren om antwoorden in verschillende boxes te rangschikken (bijvoorbeeld om aan te geven hoe dikwijls een item wordt gekocht), moet je de setting van de vraag wijzigen van Rank naar Categorise (zie stap 2, punt 2 hierboven).

default change categorise

6. In het preview scherm zie je dan de Drag & Drop vraag als volgt:

how often buy