Emoji's gebruiken in de subject line van e-mails wordt populairder en zorgen op een makkelijke manier dat je onderwerp in de overvolle inbox van uw respondenten er uit springt. Voor enquêtes is het belangrijk dat je mensen effectief uitnodigt, zodat uw responsgraad maximaal is. Emoji's gebruiken in de subject lines kan een effectieve methode zijn die de aandacht trekt en zo extra mensen aantrekt naar je enquête.

Je kan emoji's gebruiken door woorden in je uitnodiging te vervangen. Hou wél rekening met het feit dat er verschillende e-mail systemen bestaan en ze niet allemaal op dezelfde manier e-mails behandelen. Het is dan ook belangrijk om een emoji te testen alvorens je uw uitnodiging uitstuurt.

Achtergrond

Snap WebHost stelt onderzoekers in staat om e-mails uit te sturen naar respondenten. Deze e-mails kunnen gewijzigd worden eenmaal ze werden opgeladen in Snap WebHost. Een van deze wijzigingen is onder meer het toevoegen van emoji's.

Stap 1 : zoek de juiste emoji die je wil gebruiken

Stap 2 : Login op je WebHost account en wijzig de opgeladen mails

Stap 1 : vind de juiste emoji die je wil gebruiken

Er zijn verschillende websites die het gebruik van emoji's toelaten, zoals https://emojipedia.org/. Eenmaal je uw keuze hebt gemaakt, kopieer de emoji.

Stap 2 : Login op je WebHost account en wijzig de opgeladen mails

1. Login op je Snap WebHost account met je researcher account en paswoord, en ga naar de enquête die de gewenste mail bevat

2. Klik op het tabblad "Messages" en gebruik de Edit functie om het onderwerp of het body van je e-mail te wijzigen

messages

edit-messages

3. Plak de gekopieerde emoji in de e-mail (of de subject line) en klik op "Save"

4. Klik de 'Test' button om jezelf een mail te versturen, zodat je nagaat of de emoji werkt.