Antwoorden op enquêtes in Snap WebHost kunnen gedownloaded en geïmporteerd worden met één klik - het is niet nodig om in je Snap WebHost account in te loggen om nieuwe antwoorden te benaderen. Link je enquête en je Snap WebHost account, en je wordt verwittigd wanneer nieuwe data beschikbaar is. Je kan ook gegevens exporteren vanuit Snap Desktop, bijvoorbeeld om een respondent toegang te geven tot zijn of haar antwoorden (wanneer die zijn of haar rechten in het kader van de privacywetgeving wenst uit te oefenen).

Stap 1 : koppel de enquête met je Snap WebHost account

Stap 2 : download data naar je enquêteproject

Stap 3 : Optionele export van je data (of een deel van je data)

OPMERKING : deze stap voor stap worksheet omschrijft hoe je online antwoorden kan recupereren met de Direct Download functie, die beschikbaar is voor enquêtes gecreëerd met Snap Professional Desktop vanaf build 11.18. Deze functie is niet beschikbaar in oudere versies van de software.

We gaan ervan uit dat je al weet hoe je een  enquête moet publishen. Voor een overzicht van de publish opties, kan je terecht in de interactieve tutorial Questionnaire Properties.

Stap 1 – Koppel de enquête met je Snap WebHost account

1. Klik QuestionnairePropertiesButton om de eigenschappen van je vragenlijst (Questionnaire Properties) te openen
  2. Selecteer de sectie "replies"
  3. Vink "Direct Download" aan. De antwoorden worden opgeslagen in Snap WebHost, en kunnen gedownloaded worden naar de enquête voor verdere analyse

QuestionnairePropertiesReplies
    .
  4. Specifieer je WebHost account details (de account waarin de enquête werd opgeladen). Klik ‘Change Account’.
  5. Publish en upload de enquête naar de specifieke WebHost account.

Stap 2 – Download data naar je enquêteproject

1. Open de enuête waarin je de data wil importeren. Indien antwoorden beschikbaar zijn, dan zal de Direct Download button blauw kleuren:

ToolbarIncDD

2. Klik DD om de rechtstreekse download te starten. Alle nieuwe antwoorden worden gedownloaded en geïmporteerd naar Snap Desktop, klaar voor verdere analyse.
  3. Indien je data van Snap Professional wil exporteren, bijvoorbeeld om een respondent toegang te geven tot zijn of haar antwoorden, kan je de data exporteren om ze een kopie aan te leveren. Dit wordt toegelicht in Stap 3

Stap 3- Optionele export van de data (of een deel ervan)

1. Klik op de Data Entry button in je projectdata_entry_icon.
  2. Klik File gevolgd door Export.

data_export_dialogue.
  3. Kies het formaat  van je export
  4. Voer het case nummer in als je filter, met deze expressie : case={case nummer}, of laat de filter blanco om alle data te exporteren.

data_export_case
    .
  5. Klik OK.
  6. Controleer het bestand dat je zonet creëerde, om na te gaan of de data die je nodig had werd geëxporteerd.

OPMERKING : meer details over Data Export kunnen gevonden worden in de helpbestanden van Snaps Surveys

https://www.snapsurveys.com/help/#23154.

Extra informatie

Direct Download is beschikbaar vanaf build 11.18. Clik hier voor een upgrade naar de laatste build. Indien je niet met de laatste versie van Snap werkt, of niet zélf kan upgraden, tonen de URL's hieronder hoe je antwoorden kan ontvangen via mail of een text bestand. Je kan ook altijd antwoorden bekijken als een CSV/Excel bestand. Je kan ook antwoorden als CSV raadplegen, hoewel data in deze vorm niet kan geïmporteerd worden naar Snap.