In enquêtes zal je een respondenten bestand opladen naar Webhost. In sommige gevallen wil je echter niet dat de antwoorden gekoppeld kunnen worden met een bepaalde respondent. Met de hieronder omschreven werkwijze wordt van de respondent niet bijgehouden of hij/zij heeft geantwoord. Er wordt wél bijgehouden of een respondent zich heeft uitgeschreven, zodat hij/zij geen e-mails meer ontvangt voor dit project.

Je hebt in élk geval een uniek e-mail adres nodig voor élke respondent.

Exdel - email

1. Open een enquête in Snap Professional
  2. Klik Icon: Database of selecteer  File | Database Link om het Databese Linkage dialoogvenster te openen
  3. Klik New om een nieuwe database link te creëren. De wizard wordt getoond
  4. Selecteer WebHost Invites/Logins/Seeding. Klik Next om het database bestand te selecteren.

Database Linkage Wizard

1. Klik Select Database File... en navigeer naar het Excel of Access bestand waarin de e-mail adressen zich bevinden. Klik Next.

Databse linkage wizard - Select Database

1. Aangezien WebHost geen antwoorden mag traceren selecteer je Send email invitations only. Klik Next.

1. Het volgende scherm betreft de email uitnodigingen. Dit bevat twee functies:
    • WebHost aangeven welk database veld het e-mail adres van de respondent bevat
    • Stelt je in staat een e-mail te ontwerpen die je kan opladen naar WebHost - maar je kan de e-mail ook afwerken/verder ontwerpen in Snap WebHost
  1. Vink "Use HTML emails" aan indien je HTML wil gebruiken in je e-mails in plaats van gewone tekst
  2. Selecteer het juiste veld uit je database bestand in het "Email address field" dropdown menu, waar zich de e-mail adressen bevinden
  3. Voeg een onderwerp toe aan je e-mail in het Email Subject and text veld
  4. Typ je e-mail boodschap in het grote veld. Om naar de volgende stap te gaan moet je
    • een locatie voor je survey invoeren met behulp van Insert | Survey Location de link zal zich aanpassen na het uploaden naar WebHost
    • een link toevoegen om je respondenten in staat te stellen om uit te schrijven uit de enquête met behulp van Insert | Survey Opt Out
  1. Je kan ook bijkomende informatie (bijvoorbeeld naam, voornaam etc...) uit uw database toevoegen met behulp van  Insert | Database Field
    • Eenmaal de enquête is opgeladen naar WebHost, kan je wijzigingen aanbrengen of bijkomend design gaan toepassen op de e-mail uitnodiging
  2. De tekst voor de herinneringsmail (Reminder) wordt automatisch gekopieerd uit de oorspronkelijke uitnodiging.

1. Klik Next. Je zal een samenvattend overzicht zien van wat de database link zal doen. Geef de link een naam.
  2. Selecteer Finish en Close – je hoeft niet op Run te klikken. Bij een Publish wordt de database link uitgevoerd.

1. De enquête is nu klaar om gepubliceerd en opgeladen te worden naar Snap WebHost.