1. Wat is een ‘hoog resolutie’ scherm?

De voorbije jaren is de pixeldichtheid van computer, smartphone en TV-schermen alsmaar verhoogd. Dit betekent dat de individuele pixels die het scherm maken zo klein zijn dat ze bijna niet meer met het blote oog waar te nemen zijn, vanop een normale afstand. Apple boemde deze hoog resolutie schermen Retina displays. Andere benamingen die gebruikt worden in de industrie zijn "HDPI" (High Dots Per inch), "High Density" en meer recent ook 4K of UHD (vooral bij TV's dan).

Diagram showing higher pixel density on modern devices compared to traditional standard definition desktop displays.

Hier concentreren we ons op smartphones, omdat dit de meest gangbare toestellen zijn met hoge resoluties.

2. Logos op HR/HD schermen

Door dat hoge resolutieschermen zo'n kleine pixels hebben, worden logos die traditioneel worden ontworpen voor "low density" schermen, te klein afgebeeld op moderne toestellen. Om dit te corrigeren, zal een HD toestel meestal de grootte van dergelijke afbeeldingen verdubbelen, zodat de afbeelding even groot wordt getoond op een HD als een low density scherm. Jammer genoeg is het resultaat hiervan dikwijls dat ze "blokachtig" of wazig zullen worden.

Diagram showing the effects of standard definition and high definition logos on HDPI displays.

Maar er is een oplossing!

3. Afbeeldingen bouwen die goed tonen op beide type schermen

Wil je uw bedrijfslogo of merklogo op de beste manier weergeven, zowel op lage als hoge resolutieschermen, gebruik je een afbeelding met minstens 2x de pixelgrootte die vereist is op een lage resolutie scherm. En dan stel je de afmetingen in op 50%. Op deze manier zal de kwaliteit bij een automatische uitvergroting voor hoge resolutieschermen niet verminderen.

4. Logos met een hoge resolutie gebruiken in Snap

Het voorbeeld dat we hier gebruiken, vertrekt van een bestaand logo van 300px breed op een standaard scherm. Maar we willen dit ook scherp tonen op hoog resolutieschermen

1.  Zorg dat je vertrekt van een versie die 600px bedraagt, in plaats van 300px. Normaal gezien kan uw marketing of grafische ontwerper je hierbij helpen.
  2. Gebruik  Insert › Image, en kies het logo van 600px om in uw enquête te gebruiken
  3. Stel de Zoom input in op 50%.

4. Klik OK om de afbeeling in te voegen

5. Publish je enquête en test ze op verschillende schermen. Het moet er ook goed uitzien op hoog resolutie schermen.

Nog enkele adviezen

• Creëer hoge resolutie logo's en afbeeldingen steeds vanuit het originele beeldbestand. Uw grafische vormgever of marketing afdeling moet waarschijnlijk helpen
  • Hou rekening met de maximale breedte van je logo of afbeelding op de kleinste toestellen. Een iPhone 4 bijvoorbeeld heeft een portret-schermbreedte van slechts 640 pixels. Wij raden je aan om hoge resolutie logo's te beperken tot 600 pixels breed
  • Gebruik deze techniek NIET voor fotobestanden, aangezien dit er voor kan zorgen dat enquêtes traag opladen bij minder performante internetverbindingen. Doe dit enkel voor hoge resolutie logo's, iconen of diagrammen