Group variables worden gebruikt om samenvattende analyses te maken van vragen die een gelijke beoordelingsschaal gebruiken. Dit vergemakkelijkt het om de algemene antwoorden op vragen in een grid te evalueren, en om te vergelijken met aparte grids in je vragenlijst.

Dit voorbeeld gebruikt de 'Satisfaction' survey die meegeleverd wordt met Snap. Gebruik alternatief elke enquête die één of meer gridvragen bevat.

Stap 1 - Bouw een horizontale staafgrafiek met beoordelingsschalen

Start met het bouwen van een horizontal bar chart om de antwoorden op een typische gridvraag samen te vatten.

1. Klik BuildChart om een grafiek te bouwen.
  2. Selecteer de Style  ‘Horizontal Stacked Bar Percent Transposed’.
  3. Typ de gridvragen in het analysis veld
  4. Selecteer de optie Analysis Percents.
  5. Selecteer ‘Transpose‘.

6. Klik ‘OK‘. De grafiek ziet er als volgt uit:

7. Klik Save om te bewaren. Noteer de naam van je grafiek, want je hebt ze opnieuw nodig in een latere stap.

Stap 2 - Creëer een 'Overall' group variabele om antwoorden van alle vragen te combineren

1. Klik AnalysisVariables om het  ‘Analysis Variables‘ scherm te openen.
  2. Klik Plus en selecteer ‘New Group Variable’:

3. Geef de group variable de naam‘GV1‘. Typ ‘Overall’ in het 'label' veld.
  4. Typ de lijst met vragen die gegroepeerd moeten worden in het 'Source' veld (wanneer je de template gebruikt van Snap, typ dan ‘Q8a to Q8d’).

5. Klik Save om te bewaren.

Stap 3 - Voeg de 'Overall' categorie toe aan de Horizontal bar chart

Nu kan je de group variabele toevoegen aan je horizontale staafgrafiek.

1. Klik SavedAnalyses om de bewaarde grafiek te recupereren.
  2. Klik Properties om de  ‘Analysis Properties’ te openen.
  3. In het Analysis veld, typ ‘GV1‘ , gevolgd door een komma, direct voor de gridvragen:

4. Klik ‘OK’. Uw grafiek bevat nu ook de 'Overall' categorie.

Wat kan ik nog doen met Grouped Variables?

Creëer een grafiek om de algemene antwoorden op meerdere gridvragen samen te brengen

Wanneer je enquête meer dan één vraaggrid bevat, probeer dan de bovenstaande stappen te herhalen om een group variabele te creëren voor élk van deze vraaggrids (GV1, GV2, GV3, etc.). Bouw dan een horizontal bar chart waarin je enkel de group variabelen plaatst

Creëer een algemene tevredenheidsindex

Creëer een nieuwe group variabele die vragen uit meerdere vraaggrids bevat, bijvoorbeeld typ ‘Q8a to Q8d, Q9a to Q9d, Q10a to Q10d’ in het 'Source' veld (Indien de gridvragen elkaar opvolgen kan je ook Q8a to Q10d typen). Dit produceert een algemene score voor alle gridvragen - perfect voor een top level samenvatting in je rapport