Betrouwbare antwoorden registreren op open vragen bij face-to-face interviews kan moeilijk zijn. Interviewers vatten het antwoord mogelijk samen om de taak meer praktisch te houden, of deelnemers zouden zelfcensuur kunnen toepassen op hun antwoord wanneer ze zien dat de interviewer het moeilijk heeft om te volgen.


Met deze Snap Mobile Anywhere kan je makkelijk rijke kwalitatieve gegevens verzamelen - uitgedrukt in de eigen woorden van de respondent - tot maximaal 1 uur opnametijd per vraag


Deze worksheet bevat enkele opmerkingen met betrekking tot privacy op het einde.


OPMERKING : Deze functie is enkel beschikbaar voor mobiele enquêtes voor Snap Mobile Anywhere op iOS en Android toestellen.


Stap 1 - Creëer een open-ended vraag om audio op te nemen


Om een audio-antwoord op te nemen moet je eerst een Snap Mobile Anywhere enquête maken, met een open ended vraag. De vraag kan dan ingesteld worden met een 'Data Picker' om audio te ontvangen.

 1. Klik de open ended vraag aan
 2. Kies ‘Show’ en ‘Data Picker’ in de toolbar.
 3. Vink ‘Show’ aan.

  show data picker

 4. Selecteer ‘Attach audio‘. Je kan ook de kleur en de grootte van de MIC button die de opname start aanpassen.
  Opmerking : Je kan ook open vragen instellen om een fotobestand te verzamelen, waarbij je gebruik maakt van de camera van het mobiele toestel dat je gebruikt.

  attach audio

  Uw vraag zal er als volgt uitzien:

  audio response mic symbol

 5. Publish je vragenlijst en laad ze op in Snap WebHost.

Stap 2 - Gebruik Snap Mobile Anywhere om antwoorden op te nemen


Laad de enquête op in Snap WebHost en associeer ze met de gepaste interviewer accounts. Wanneer de enquête wordt benaderd vanuit Snap Mobile Anywhere zal het microfoon symbool aangeven dat audio antwoorden kunnen gegeven worden.

 1. Klik op de microfoon mic button om audio op te nemen
 2. De opnemer zal openen.
  Klikred record button om de opname te starten
  Klikstop recording button om de opname te stoppen
  Klikkeep recording button om de opname te bewaren
  Klikdelete recording button om de opname te verwijderen

 3. Submit de enquête op het einde.


Stap 3 - Download de audiobestanden


Wanneer enquêtes en data gesynchroniseerd zijn met Snap WebHost, zal het tabblad Summary aangeven dat er antwoorden en bijlagen beschikbaar zijn voor download. MPEG Audio bestanden worden afzonderlijk gedownloaded naast de enquêterespons. Ze kunnen afgespeeld worden met een gepaste media player.

 1. Klik ‘Download attachments

  download attachments

 2. Het attachment scherm opent. In dit voorbeeld staan 4 audiobestanden. De unieke referentie bevat het vraagnummer weerbij het audio bestand behoort. Klik  ‘Download All’ en bewaar de audiobestanden op je computer of netwerklocatie:

  attachment window
 3. Importeer de enquêtegegevens naar Snap. Hier is Q2 zichtbaar in het data entry scherm en het bijbehorende audiobestand wordt getoond met de juiste referentie.

  Q2 data entry & audio file windows
  Elk audiobestand wordt benoemd meteen unieke referentiecode, die de case en het vraagnummer bevat. In dit voorbeeld bevat het antwoordveld voor Q2 de volgende code ‘ref:00000000001:Q2’. Het audiobestand met de zelfde naam kan dan afgespeeld worden. Je kan eventueel de antwoorden uitschrijven terwijl je het audiobestand afspeelt en dit tekstueel registreren in de vraag

OPMERKING:  Ook voor audio-opnames moet je er zeker van zijn dat de respondent op de hoogte is dat antwoorden worden opgenomen, en dat je een wettelijke grond hebt om hun antwoord op te nemen. Je kan bijvoorbeeld een multichoice vraag creëren:

 1. open de enquête in het Questionnaire scherm en Design Modedesign icon.
 2. Klik in de eerste titel of vraag bovenaan je vragenlijst
 3. Klik plus | add om een nieuwe vraag te creëren
 4. Selecteer in de dropdown list in de tool bar Multi Choice ipv Single Choice. De vorm van de antwoordboxen wijzigt van een rondje naar een vierkantje
 5. Klik op het veld onder de vraag en druk [Ctrl] + [Shift] + [B] om een page break boven uw nieuwe vraag te plaatsen (alternatief : rechtermuisklik en selecteer Break > Page Break)
 6. In de zone gemarkeerd Click here for text voeg je de toestemmingstekst toe.consent request text box

Ofwel specifieer je op voorhand welke vragen worden opgenomen, of, wanneer je vraagt om goedkeuring te geven over het opnemen van sommige vragen, laat je de respondent weten welke vragen worden opgenomen op het moment dat je ze stelt.

Waar je Attach Audio hebt toegepast, zal een microfoon aangeven dat er een audio-opname kan gebeuren


audio response mic symbol

Indien het symbool wordt ingedrukt, opent een opnemer. Zodra de record button is aangezet red record button zal deze knipperen om aan te geven dat een opname loopt. Tegelijk gaat een timer lopen bovenaan het scherm, die ook duidelijk maakt dat een opname bezig is.

recording player

Deze functie werkt het best voor enquêtes in het veld, waarbij een individuele interviewer met de respondent converseert. Dit in tegenstelling tot kiosk enquêtes. Wanneer de functie geactiveerd is voor een kiosk enquête moet je het héél duidelijk maken voor de deelnemers dat audio wordt opgenomen.