Wanneer je een vragenlijst bouwt kan je ervoor zorgen dat die overeenkomt met de branding / design guidelines van je organisatie.

Snap heeft 2 modi voor het creëren van vragenlijsten : Design  en Style

• design mode is waar je vragen toevoegt
  • style mode is waar je het uiterlijk van de vraagtypes die gebruikt worden in de vragenlijst gaat bepalen

Met Snap kan je het lettertype, de achtergrond en de ruimte-indeling (spacing) van je vragen aanpassen. Je kan kiezen welke onderdelen van de vraag zichtbaar zijn, en hoe de antwoordboxen eruit zien. Je kan Style mode gebruiken om het uiterlijk van alle vragen van een bepaalde stijl of type tegelijk te wijzigen. Het enige dat je niet kan aanpassen is het type antwoord op de vraag, aangezien dit de wijze waarop de data wordt geanalyseerd zou veranderen. Het antwoord type (response) pas je aan in Design mode of in het Variables scherm, en per individuele vraag.

Stap 1 - stel alle boxen in op "image"

Selecteer een Multi Choice vraag en stel de boxen in op een afbeeling in Style mode.

1. Klik Style mode button in de toolbar om naar Style mode te gaan.
  2. Selecteer een multi-choice vraag. Geselecteerde vragen worden aangeduid met een rode kader in Style mode.
  3. Selecteer All ‘Multi-Choice’ Styles in de style drop down lijst.

4. Selecteer Boxes in de topics drop down lijst

Box style dialog for open response

5. Selecteer Images als type box (indien nog niet geselecteerd).
  6. Klik op de  [Images] button in de toolbar om het Image Checkboxes dialoogvenster te openen.

Image Checkboxes dialog

7. Vink Synchronise aan om de wijzigingen toe te passen op de vier afbeeldingen
  8. Klik [Edit] bij de Off  box. Het Image Properties dialoogvenster verschijnt.

Image properties for box image

9. Klik [Browse] om een nieuwe afbeelding uit de Snap bibliotheek te kiezen. Indien je niet in de folder terecht komt met de Snap checkbox afbeeldingen, navigeer er dan naartoe (in de subfolder Styles\Checkboxes van de map waar Snap is geïnstalleerd.
  10. Selecteer de folder die de afbeeldingsgrootte bevat die je wil
  11. Selecteer de stijl die je wil toepassen
  12. Stel een kleur in met Colourize Gif om te zorgen dat de box de juiste kleuren - in overeenstemming met je branding - gebruikt
  13. Klik [OK] om de geselecteerde stijl voor checboxen en radio buttons toe te passen in al  je multi-choice vragen
  14. Klik nogmaals [OK] om terug te keren naar de vragenlijst.

Stap 2 - je nieuwe boxen als een style bewaren

Je kan alle wijzigingen opslaan als een vraagstijl zodat je deze kan hergebruiken.

1. Klik Style mode buttonin de toolbar om over te schakelen naar Style mode.
  2. Selecteer de multi-choice vraag die je wijzigde
  3. Klik  Style properties button om de Style Organiser te openen
  4. De stijl van de geselecteerde vraag wordt getoond. Een foto van de vraag wordt getoond in het rechterscherm.

Image Checkboxes dialog

5. Klik Properties en wijzig de Name om de stijl te beschrijven. Klik [OK] om je stijl te bewaren.
  6. De nieuwe stijl is nu beschikbaar om elders in je vragenlijst te gebruiken

Image Checkboxes dialog

De stijl van je vragenlijst bewaren

1. Klik Design mode button om over te schakelen naar Design mode.
  2. Klik Editions and style templates button op de toolbar om het Editions and Style Templates dialoogvenster te openen.

est_swh_only

3. Klik [Save] om je stylesheet te bewaren. Je kan deze stijlen in een andere enquête gebruiken door het bewaarde stylesheet in hetzelfde dialoogvenster op te laden (Load)