Je kan een Snap WebHost enquête opzetten die toelaat dat respondenten hun antwoorden bewaren en op een later tijdstip verder gaan. Ze worden daarbij doorgestuurd naar een standaard webpagina, na het klikken op de [Save] toets.
Je kan ook een eigen web pagina maken (of je eigen homepagina gebruiken) en respondenten daarnaartoe sturen.

Wanneer je een database link hebt gebruikt met een login, kunnen de respondenten de draad weer oppikken door op de link in de mailuitnodiging (of reminder mail) te klikken, of door terug in te loggen op de enquête (indien je geen autolink gebruikte). Dit betekent dat je hen naar eender welke pagina kan sturen (alhoewel je de respondent best herinnert aan de uitnodigingslink wanneer je een eigen pagina ontwerpt)

Wanneer respondenten niet zijn ingelogd (na het klikken op een link of via een e-mail uitnodiging), zal de uitnodiging hen niet naar hun eigen vragenlijst brengen. Snap WebHost kan niettemin hun partieel ingevulde antwoorden bewaren, zodat ze verder kunnen gaan waar ze afhaakten, als de respondent tenminste de URL kent. Standaard zal Snap WebHost de respondent bij het klikken op [Save] naar een hervattingspagina brengen die de URL bevat, en een formulier waarin ze hun e-mail adres kunnen achterlaten, zodat Snap de specifieke link naar de respondent kan sturen. Je kan deze pagina enkel wijzigen door Snap WebHost een andere versie van deze pagina aan te leveren.

Achtergrond

Je moet respondenten enkel naar zo een externe pagina sturen wanneer ze ingelogd hebben. Zonder in te loggen, zullen ze niet in staat zijn terug te keren naar hun vragenlijst met bewaarde antwoorden vanop een externe pagina.

Wanneer je mensen naar een externe pagina stuurt kan je de webpagina specifiek maken door één of meer variabelen te integreren in die pagina.

Je kan dus:

• Het antwoord in een vraag gebruiken als onderdeel van een web adres
  • Een afgeleide variabele gebruiken die meerdere website adressen bevat, en er eentje kiezen, afhankelijk van de antwoorden die de respondent op de vragenlijst gaf
  • De inhoud van variabelen doorsturen naar een actieve webpagina, bijvoorbeeld om de naam van een respondent in een boodschap te gebruiken.

Stap 1: De bewaarknop toevoegen in je vragenlijst

1. In Questionnaire Design mode, klik questionnaire properties icon om het Questionnaire Properties dialoogvenster te openen.
  2. Selecteer  Buttons icon in de linkerkolom om de buttons eigenschappen te tonen
  3. Selecteer Save in de lijst

Questionnaire properties - buttons

4. Selecteer Use in survey om de bewaarknop toe te voegen aan je vragenlijst
  5. Wijzig de Text message naar wens. (Deze tekst wordt getoond wanneer respondenten hun muisaanwijzer over de knop laten gaan). Je kan een stijl kiezen voor uw buttons door op [Design] te klikken. Dit opent het Navigation Design dialoogvenster waar je de kleur en stijl van je knoppen kan wijzigen. Klik  [OK] wanneer je klaar bent
  6. Klik nogmaals [OK] om je wijzigingen op te slaan

Stap 2: Respondenten doorsturen naar een default pagina wanneer ze op [Save] klikken

1. In Questionnaire Design mode, klik  questionnaire properties icon om het Questionnaire Properties dialoogvenster te openen.
  2. Selecteer Replies in de linkerkolom

Questionnaire properties - replies

3. Typ het web adres in het veld After Saving: Web Page . Je kan variabelen uit de enquête meenemen in je web url adres (dit is enkel van toepassing als je een enquête met logins gebruikt)
  4. Klik  [OK] om de wijzigingen op te slaan

Wanneer mensen in de enquête de  [Save] knop indrukken zullen ze rechtstreeks geleid worden naar de link die je hebt  ingevoerd.

Stap 3: Je enquête publishen en testen

1. Bewaar de wijzigingen aan je enquête
  2. Publish je enquête met  File|Publish of [Ctrl][Shift][W].
  3. Upload je enquête naar Snap WebHost
  4. Open de test link en controleer of de [Save] link  correct werkt

OPTIONEEL : een webpagina bouwen met een link om de enquête te hernemen, voor niet-ingelogde respondenten (dit is voor geavanceerde gebruikers van Snap)

Indien je een eigengebouwde save pagina wil gebruiken voor niet-geïdentificeerde respondenten, dan moet je je eigen resume.html pagina creëren. Dit moet extern gebeuren, aangezien het geen functionaliteit is binnen Snap Surveys. Deze pagina kan verbinden met externe resources (zoals afbeeldingen en stylesheets) die beschikbaar zijn op het internet, maar je kan geen andere bestanden uploaden.

Je vertelt Snap WebHost waar de URL voor de partieel-ingevulde enquête moet geplaatst worden, door het keyword [[:ResumeUrl:]] te gebruiken. (Snap WebHost vervangt dit door de URL wanneer de webpagina wordt getoond.). Wil je een e-mail versturen aan de respondenten (die hun e-mail adres opgeven) waarin de link wordt geplaatst, zal je ook een form moeten toevoegen en instructies om te communiceren met de Snap WebHost pagina surveyresume.asp. Je moet een formulier invoegen dat de informatie doorstuurt naar de pagina:

<form action=”surveyresume.asp” method=”post”>

en de volgende velden in dat formulier plaatsen:

<input type=”text” id=”email” name=”email” >

<input type=”hidden” name=”surveykey” id=”surveykey”value=”[[:SurveyKey:]]” >

<input type=”hidden” name=”resumeurl” id=”resumeurl” value=”[[:ResumeUrl:]]”>

<input type=”hidden” id=”SnapSession” name=”SnapSession” value=”[[:SessionId:]]” >

voeg een Submit veld toe:

<input id=”submit” name=”submit” type=”submit” value=”Send” >

Een voorbeeldbestand (resume.html) is beschikbaar om te bekijken same met de  html source code.

Dit bevat:

• Enkele eenvoudige style definities (deze kunnen vervangen worden door een link naar een extern css ergens op het internet) [optioneel]
  • Een link naar een afbeelding beschikbaar op het internet [optioneel]
  • Het [[:ResumeUrl:]] keyword als tekst en een link
  • een eenvoudig formulier om het e-mail adres van de respondent naar Snap WebHost te sturen [optioneel]

Opmerking : Snap WebHost zal het [[:ResumeUrl:]] keyword vervangen wanneer het bestand wordt gebruikt

Je kan dit bestand afwerken door je eigen HTML editor te gebruiken.

Om een  resume.html pagina te gebruiken moet je:

1. De resume.html pagina creëren, met het [[:ResumeUrl:]] keyword erin verwerkt.
  2. De [Save] button in uw vragenlijst plaatsen
  3. Zorgen dat de After Saving: Web Page instelling in de Replies sectie van Questionnaire properties correct is ingesteld.
  4. De enquête voor Snap WebHost publishen
  5. Het resume.html bestand toevoegen aan het gepubliceerde zip bestand
  6. Het zip bestand uploaden naar Snap WebHost
  7. De test link openen en controleren of de pagina zich correct toont met de correcte link wanneer je [Save]klikt