Met Snap WebHost kan je e-mail uitnodigingen en herinneringen versturen naar een lijst van respondenten. Je moet de e-mails opstellen in een database link in Snap Desktop en kan vervolgens meer wijzigingen aanbrengen in de online editor, na het uploaden van je enquête. Deze worksheet legt uit hoe je een afbeelding in een Snap WebHost e-mail kan invoegen en dat dan koppelen met een website. We veronderstellen dat je enquête al is gebouwd met een database link voor uitnodigingen en herinneringen.

Achtergrond

Wanneer je een gepubliceerde enquête uploadt naar Snap WebHost, laad je de enquête zelf op, samen met afbeeldingen die gebruikt worden in de enquête en de informatie uit de gekoppelde database die Snap WebHost nodig heeft om e-mails te versturen.

Eenmaal de enquête is opgeladen, beschikt Snap WebHost enkel over de data die zich in het gepubliceerde zip bestand bevond. WebHost kan geen informatie benaderen die op je PC of lokale netwerk staat/stond. Indien je een afbeelding wil gebruiken in je mails, die niet in je enquête staat, kan je dit doen door het toe te voegen aan het zip bestand, alvorens het op te laden naar WebHost. Staat de afbeelding al op internet, dan kan je ook een koppeling naar de afbeelding toevoegen.

Aangezien Snap WebHost HTML berichten kan versturen, kan je koppelingen, stijlen en HTML code in de e-mails verwerken. Heb je ervaring met het schrijven van HTML, dan kan je de e-mail rechtstreeks in HTML aanpassen.

OPMERKING : Snap Benelux biedt geen ondersteuning/support voor HTML codering

Stap 1 : een afbeelding toevoegen aan een gepubliceerd zip bestand

1. Maak de afbeelding die je wil gebruiken in je e-mail. Controleer dat de grootte aangepast is (klein) en de resolutie geschikt is voor gebruik in een e-mail. Bewaar het als png, gif of jpg bestand.
  2. Maak een enquête voor Snap WebHost die je database link bevat met uitnodigingsmails, zoals beschreven in de help files : https://www.snapsurveys.com/help/index.htm#18501
  3. Tijdens het bouwen van e-mails, voeg je de link naar de enquête toe en mogelijk velden uit de database (zoals de naam van de respondent) die je wil gebruiken in je e-mailDL wiz: sample email for SO
  4. Bewaar je database link en publish de enquête met de link geselecteerd (zoals beschreven in de help files : Selecting the database link).
  5. Noteer de locatie van je gepubliceerde zip bestand
    op_qk_pub_hl

6. Kopieer je afbeelding en plak ze in het zip bestand

Stap 2 : de afbeelding toevoegen aan de e-mail

1. Upload je gepubliceerde zip bestand (dat nu ook de afbeelding bevat) naar Snap WebHost zoals beschreven in de help files :  Upload the published survey to Snap WebHost.
  2. Klik op de naam van de enquête en selecteer het tabblad Messages . Een overzicht van de e-mails zal getoond worden.

dum_emails_hl

3. Klik op de  Edit link naast de eerste e-mail. De e-mail editor opent

summy_email

4. KLik in de body van de e-mail op de plek waar je een afbeelding wil toevoegen, en klik dan op de "insert image" button SWH: link to image button in de toolbar
  5. Het Insert image dialoogvenster verschijnt, en toont alle afbeeldingen die mee zijn opgeladen in het zip bestand

graphic_dial

6. Selecteer afbeelding die je toevoegde aan het zip bestand. (je kan naar afbeeldingen zoeken door een onderdeel van de naam in de zoekbox bovenaan rechts te typen)
    Wanneer je een afbeelding selecteert, zal de URL verschijnen in het Web address veld. (Wil je een afbeelding invoegen die zich elders op het internet bevindt, dan kan je de URL van de afbeelding in deze box typen, zonder dat je een de afbeelding hebt toegevoegd aan het zip bestand)
  7. Voeg wat tekst toe die de afbeelding omschrijft in het Alternate text veld. Dit wordt gebruikt door schermlees software of wordt getoond wanneer het beeldbestand niet wordt gedownloaded in de e-mail
  8. Laat Width en Height blanco
  9. Klik [Insert]

Stap 3: Een link toevoegen aan je afbeelding

Je kan een link toevoegen aan uw afbeelding zodat respondenten erop kunnen klikken om naar een webpagina te gaan

1. Selecteer je afbeelding door erop te klikken

summy_em_graph

2. Klik op de link button SWH: link button. Het Insert hyperlink dialoogvenster opent
  3. Voeg de URL toe van het webadres waar de afbeelding naartoe moet leiden

insert_lk_dial

4. Voeg de tekst toe in het ToolTip veld, die moet verschijnen wanneer de muispointer over de afbeelding glijdt (De manier waarop de tooltip wordt behandeld, hangt af van de e-mail server van de respondent)
  5. Vink  Open link in new window aan om de gekoppelde pagina te tonen in een nieuw browserscherm
  6. Klik [Insert].
  7. Wijzig eventueel nog andere opties van je e-mail. Je moet een opt out optie toevoegen aan je e-mail, om te voldoen aan de gebruiksvoorwaarden van Snap Surveys.
  8. Klik [Save]

Stap 4: Test de e-mail

Je bewerkte e-mail kan je previewen in het tabblad Messages

1. Klik de  Test link om jezelf een test mail te versturen, en zo na te gaan of de afbeeldingen correct in een e-mail verschijnen

em_list_test_hl

2. Voeg je e-mail adres in het dialoogvenster in en klik op [Send].
  3. Sluit het dialoogvenster
  4. Controleer je mails. Wanneer de e-mail aankomt, open ze dan om te checken of alles eruit ziet zoals je verwacht.
  5. Klik op de afbeelding om na te gaan of de link die je invoegde correct werkt

em_image_outlook_cp

Wil je meer weten over hoe je de E-mail editor van Snap WebHost moet gebruiken, klik dan hier