Deze worksheet legt uit hoe je data van een cel uit een tabel kan toevoegen aan je rapport. Het voorbeeld dat we gebruiken voegt een gefilterde basis toe.

Het standaard Summary Report toont wat tekst met het aantal respondenten (cases) en omschrijft de toegepaste filter. Wanneer je een filter toepast, is het handig om de gefilterde response basis op te nemen in je rapport (het aantal cases na toepassing van de filter). Dit ken je doen door een celreferentie op te nemen in je tekst.

Je kan de waarde uit elke cel in een  Information instructie toevoegen, door een Cell Value te gebruiken. Dit plaatst een celreferentie in je rapport. Eens je het rapport draait, wordt de celreferentie vervangen door de waarde die zich in die cel bevindt. Wanneer je een filter toepast op je rapport, zal ook deze filter worden toegepast op de tabel waarin de celwaarde zich bevindt.

Wanneer je een celreferentie toevoegt die verwijst naar de "base" waarde in je rapport, zal je automatisch de gefilterde basis krijgen, wanneer je een filter toepast op het rapport.

Achtergrond

Celreferenties zijn een middel om automatisch geüpdatete gegevens in een rapport toe te voegen (dat kan ook in de notities van een analyse). Een celreferentie verwijst naar een positie in een specifieke tabel waarin de data wordt getoond. De cel waarnaar verwezen wordt met de referentie kan

• Een rijlabel zijn (omschreven door tablenameRNlabel bvb. AN1 R1 label)
  • Een kolomlabel zijn (omschreven door tablenameCN label bvb. AN1 C1 label)
  • Een datacel zijn, omschreven door de rij en de kolom (tablenameRNCbvb. AN1 R1C1)
  • Een statistische waarde zijn, omschreven door de rij en het stat nummer (waar het stat nummer de positie is in de lijst van statistische gegevens, S1 staat bovenaan : tablenameRNSN bvb. AN1 R1S1)

(vervang N door het nummer van de kolom of de rij)

Eenmaal je de celreferentie in het rapport hebt toegevoegd, worden filters die worden toegepast op het volledige rapport, OOK toegepast op de tabel waarvan de gereferentieerde cel deel uitmaakt.

Je kan elke analyse als de basis voor een referentie gebruiken. Bijvoorbeeld : wanneer je een referentie naar data in een grafiek wil weergeven, visualiseer dan de grafiek eerst als tabel om te kijken wat de celreferentie is, en visualiseer de analyse nadien weer als grafiek.

Stap 1 : maak de analyse die de cel bevat om naar te verwijzen

Je kan élke analyse gebruiken om de gefilterde basis aan te leveren. Voor deze worksheet, zal je een eenvoudige tabel creëren om de celverwijzing te kunnen bouwen

1. Klik table op de toolbar om een tabel te maken
  2. Het  Analysis Definition dialoogvenster opent
  3. Voeg een vraag toe die alle respondenten beantwoorden in het analyseveld (het voorbeeld gebruikt Q1).

Indien je geen verplichte vraag gebruikt, ga dan na of alle respondenten in de Base waarde zitten, door het tabblad Base/Labels te selecteren en plaats dan de Errors, Not Asked en No Reply velden op Hide in plaats van Exclude.

Dit voorbeeld toont de  Available optie als No. Indien je geen analyse gebruikt om de celreferentie te leveren, wil je niet dat deze beschikbaar wordt op Snap WebHost

Results definition dialog: definition tab

1. Klik [OK] om de tabel te creëren en Save button om ze te bewaren

Smart reporting: image of grid table

2. De Base waarde wordt getoond in de eerste kolom
  3. Klik op de base waarde. Rechterklik en selecteer  ‘Copy Cell Reference’. In dit voorbeeld is de referentie de naam van de tabel, gevolgd door een spatie en R0C1 (row 0, column 1).
    (je kan in de andere cellen van je tabel klikken om hun verwijzing weer te geven)

Stap 2: De verwijzing toevoegen aan je rapport

1. Klik Batches button op de Snap toolbar om het  Reports scherm te openen
  2. Selecteer Summary report en klik Clone button om er een kopie van te maken. Dit zorgt ervoor dat je steeds kan teruggrijpen naar het origineel wanneer je fouten zou maken.
  3. Sluit de kopie en open het Summary report.

REP: Default questioninaire report

4. Dubbelklik op de  Information instructie om ze te openen . De standaard tekst is:
    {Title}

This report was generated on {date}, giving the results for  {cases} respondents.

A filter of ‘{filter}’ has been applied to the data.

5. Wijzig de laatste zin naar The report has been filtered to show the responses for ‘{filter}’ ( cases).
  6. Plaats de cursor achter het open haakje, klik  [Insert] en selecteer Cell Values Field… in de opties
  7. Het New Cell Values dialoogvenster opent. Vul de Cell Reference in voor de Base cel uit je tabel. Vergeet niet om een spatie te laten tussen de tabelnaam en de celpositie (bvb. AN15 R0C1).
  8. Klik [OK] om het veld toe te voegen

Printer layout dialog with start new document highlighted

9. Klik [OK] om de wijzigingen op te slaan

Stap 3 : de filter toepassen

1. Voeg de filter toe in het Filter veld bovenaan het rapportscherm. Bijvoorbeeld, door de demografie vraag  Q10. Are you male or female? te gebruiken

Inserting background picture in title

Vul Q10=2 in het Filter veld in om een rapport te creëren waarbij enkel data van vrouwen wordt gebruikt

REP: Default questioninaire report

2. Klik Play/run button  in de toolbar van het rapport om het rapport te draaien. De data waarnaar je een referentie bouwde zal ook gefilterd worden, zodat je de juiste filterbasis ziet.

This report was generated on 02/06/14. Giving the results for 204 respondents.

A filter of ‘Gender=Female’ (59 cases) has been applied to the data.

Ben je tevreden over het resultaat? Dan kan je  de back-up kopie verwijderen

Wil je meer eten over het gebruik van celreferenties, klik dan hier

Voor meer informatie over het Summary Report, en hoe je de standaard meegeleverde rapporten kan aanpassen klik dan hier