De beste manier om postcodes te analyseren is met een afgeleide variabele (Derived Single)

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je postcodes met Snap Surveys analyseert en de afgeleide variabele parametreert:

• Snap Surveys is hoofdlettergevoelig. Wanneer de data in het postcode veld van de vraag is ingevuld op verschillende manieren (bijvoorbeeld BS8, bs8 of Bs8) moet je rekening houden met elke mogelijke variatie om alle data te kunnen verzamelen
  • wanneer je postcodes lettercombinaties bevatten die ook in een andere postcode kunnen voorkomen (bijvoorbeeld B7 en BS7) dan moet je de meer complexe codes voor de simpele codes plaatsen (bijvoorbeeld BS7 moet ingevoerd worden voor B7).
  • wanneer je postcodes numerieke combinaties bevatten die ook kunnen voorkomen in andere postcodes (bijvoorbeeld SW1 en SW11) dan moet je een spatie plaatsen achter de kortere code in je formulering (bv. "SW1" and "SW11")

Om de afgeleide variabele te creëren, volg de stappen hieronder, die ervoor zorgen dat je postcodes per regio worden gerangschikt

1. Open het Variables scherm en klik plus | add  om een nieuwe variabele toe te voegen
  2. Selecteer Derived in het Type dropdown veld en Single in de Response dropdown (elke respondent (case) zal slechts éénmaal onder één van de nieuwe codes gerangschikt worden).
  3. Geef een lablenaam aan je afgeleide variabele in het Label veld.

Variable details window
    (Afgeleide variabelen worden automatisch genummerd vanaf V1 - dit kan je manueel ook wijzigen)
  4. Klik in de Label kolom naast code 1 en typ de eerste postcodereeks in die je wil categoriseren
  5. Ga met de Tab toets naar de Values kolom en typ de waarden in die in de data moeten gezocht worden. Bijvoorbeeld : wanneer je cases zoekt waar BS4 werd ingevoerd, dan formulieer je de waarden als volgt : Q11="BS4" , 11="bs4" ,Q11="Bs4", Q11="bS4". Elke variatie van BS4 is zo weergegeven. OPMERKING: in plaats van de komma kan je ook het woordje "or" gebruiken.
  6. Herhaal stappen 4 en 5 voor elke postcode waar je naar op zoek wil gaan
  7. Klik op  Count response om te kijken hoeveel cases er van elke postcode werden gevonden
  8. Klik op het groene vinkje bovenaan om de afgeleide variabele te bewaren.

Je kan deze afgeleide variabele gebruiken op dezelfde manier als een andere variabalen : in een analyse of als filter