Indien je een desktop installatie van Snap uitvoert (dit is de softwareversie die enkel op één computer draait), gebruik dan de onderstaande instructies om je door het installatieproces te begeleiden

1. Voer het gedownloade bestand setup.exe uit door er op te dubbelklikken
  2. De Snap Installation wizard toont een welkomscherm. Klik  [Next].
  3. Voer de installatiecode in die je hebt ontvangen. Indien je geen installatiecode invult, of indien de code verkeerd werd ingevuld, zal een evaluatieversie van Snap worden geïnstalleerd. Evaluatieversies zijn beperkt tot maximaal 25 cases (antwoorden)

4. De user name en company name zijn niet verplicht, maar worden doorgaans aangevuld vanuit instellingen voor de huidige gebruiker.

Indien andere mensen je computer gebruiken, en je niet wil dat zij toegang hebben tot Snap, selecteer dan de optie "Only for me".

Klik [Next].

5. Het volgende scherm toont de  licence agreement. Je kan enkel verder gaan indien je de licentie overeenkomst aanvaardt
  6. Klik [Next].
  7. Geef aan waar je de Snap toepassing wil plaatsen op je computer. Klik [Browse] om de standaardlocatie te wijzigen.

Gebruik een lokale schijf op je computer, bijvoorbeeld C, eerder dan een netwerk schijf. De laatste kan de opstart van Snap vertragen, telkens wanneer je Snap wil gebruiken. De instelling hier verhindert je niet om enquêtes op te slaan op een netwerklocatie. Klik  [Next].

8. Geef vervolgens aan welke onderdelen je wil installeren.

De opties zijn:

• Program Files: dit is de software
    • Sample Surveys: voorbeeldenquêtes om je te helpen van start te gaan en de referentie pakketten (bibliotheken met vragen)
    • Images: afbeeldingen om je enquêtes, analyses en grafieken op te maken.
  9. Klik [Next].

10. Snap bevat woordenboeken om het spellingscontrole proces te ondersteunen. De taal die je aangeeft zal bepalen welke bibliotheek standaard wordt gebruikt. Merk op dat je op elk moment naar een andere bibliotheek kan switchen met Snap.

In Windows XP, Vista and Windows 7, plaatst Snap een shortcut in Start | Programs. Je kan de locatie van deze shortcut uit één van de opgelijste folders kiezen, of een nieuwe maken door de naam te typen in de voorziene ruimte
  11. Klik [Next].

Het volgende scherm toont nog een lijst met opties

10 Install: Other options

12. Vink de eerste box aan om specifieke bestandstypes te associëren met Snap. Dit vertelt Windows dat bestanden met de extensie .adf of .mdf geopend moeten worden met Snap.

Bestandstypes associëren met een toepassing kan tijd besparen om Snap op te starten. De enige reden om dit niet te doen, is indien een andere toepassing die je gebruikt ook gebruik maakt van bestanden met de extensie .mdf of .adf. In dat geval zal Windows niet kunnen detecteren welke de juiste toepassing is die moet gebruikt worden, dus moet je elk bestand openene vanuit de juiste software.

13. Selecteer opties om een Snap shortcut op je bureaublad of start menu te plaatsen en klik [Next] .
  14. In het volgende scherm wordt het type licentie dat zal geïnstalleerd worden getoond

10 Install copying files

15. Controleer de bestandslocatie (het kan dat je naar beneden moet scrollen om die te zien), en de naam van de licentie.
    • Is alles correct, klik dan [Next] om Snap te installeren
    • Wil je nog iets wijzigen, klik dan op  [Back]
  16. De voortgang van het installatieproces wordt getoond. Het scherm sluit automatisch wanneer de installatie voltooid is. Klik enkel op  [Cancel] indien je de installatie wil stoppen.

Snap zal automatisch updaten via het internet. Wil je dit niet, selecteer dan Advanced in het Tailor menu, ga naar het tabblad Updates en ontvink de Enable Automatic updates optie.