De Snap Mobile Anywhere app laat de onderzoeker toe om te kiezen welke enquêtes worden gedeeld met veldwerkers / interviewers. Als onderzoeker ken je enquêtes toe aan associate accounts op Snap WebHost. Wanneer de veldwerker dan inlogt in de Snap Mobile Anywhere (SMA) app, kan hij/zij de enquêtes zien en invullen die je hebt toegekend. Interviewers kunnen elk afzonderlijk een account hebben, of een account delen met elkaar. Deze worksheet toont hoe je accounts kan creëren en hoe je enquêtes kan toekennen aan gebruikers.

We gaan uit van het volgende:

• Je hebt een enquête gecreëerd die een mobile edition bevat
  • je snap WebHost account beschikt over één of meer  Interview Associate accounts
  • je hebt de Snap Mobile Anywhere (v4 of hoger) app geïnstalleerd op de mobiele toestellen van je veldwerkers

Achtergrond

Met Snap WebHost kan je associate accounts creëren, zodat je geselecteerde enquêtes kan delen met klanten, collega's of interviewers. Er zijn 2 types associate accounts:

• Interview associates : voor het uitvoeren van interviews en enquêtes te gebruiken via de Snap Mobile Anywhere app)
  • Analysis associates : voor het delen van enquêteresultaten

Deze worksheet legt uit hoe je  Interview associates moet gebruiken.

Web questionnaires: schematic

Stap 1: Publiceer de mobiele editie van je enquête

1. Open het Questionnaire scherm in Snap.
  2. Selecteer de Mobile edition indien je meer dan één editie hebt. Indien je niet vertrouwd bent met het toevoegen van nieuwe edities ga dan naar de betrokken help pagina.

mobile edition

3. Selecteer File|Publish.
  4. Selecteer in de linkerkolom Output.
  5. Stel de locatie waar de enquête wordt gepubliceerd in, en noteer deze.

output_quick_tab

6. Selecteer Replies in de linkerkolom

Replies

7. Selecteer de Sync with server radioknop.
  8. Klik [Publish]

Stap 2: Upload je enquête naar Snap WebHost

1. Log in op je account in Snap WebHost
  2. Selecteer Upload a new survey
  3. Navigeer naar je .zip bestand
  4. Klik [Upload Archive] om je enquête op te laden naar Snap WebHost
  5. Wanneer Snap WebHost de enquête heeft opgeladen, verschijnt een boodschap die bevestigt dat ze werd opgeladen. Klik op [Close]. De lijst met enquêtes wordt geüpdated en toont de nieuwe enquête. Noteer dat er een ander icoon voor een mobiele enquête staatsma_icon in tegenstelling tot een WebHost enquête(surv_icon).

survey_quick_tablet_noresp

Je kan nu de enquête starten, of wachten tot je nieuwe associates hebt toegekend voor deze enquête. Om de enquête nu te starten:

1. Klik op de naam van de enquête om ze te openen.
  2. klik op Start questionnaire now

gs_start_hl

Stap 3: Creëer een associate account

1. Selecteer het tabblad  [My Account]. De lijst met beschikbare associate accounts wordt getoond. Deze is leeg als je nog geen accounts hebt gemaakt.
  2. Klik Add new associate. (indien niet zichtbaar, dan heb je geen accounts beschikbaar in jouw Snap WebHost abonnement. Contacteer Snap Benelux indien je accounts wil bestellen)

Account add hl

3. Vul alle velden in. Je moet een unieke User Name aan een associate geven. Het paswoord moet overeenstemmen met de Password Security Policy (bvb een hoofdletter en kleine letter bevatten en minimaal 1 cijfer)
  4. Stel het aantal interviewers in die toegelaten zijn om deze account tegelijk te gebruiken in het veld Interview Associate Logins. Dit moet minimaal 1 zijn. Je kan een hoger getal invullen indien je dezelfde enquêtes aan verschillende interviewers wil toekennen (dit wordt getoond in de Associates sectie van het My Account scherm).

associates_create

5. Vink Enabled aan, om de associate toe te laten in te loggen
  6. Klik [Save] om de account te creëren.

Stap 4: Ken de enquête(s) toe aan je associate accounts

Je kent enquêtes toe aan associates via de  My Account sectie van Snap WebHost.

1. Log in op Snap WebHost en selecteer het tabblad My Account.
  2. Klik Edit associate om deze associate toegang te geven tot uw enquête(s)

associate_edit

3. Je zal het Associate Details scherm zien. De lijstbox links toont alle enquêtes beschikbaar in je account. Dubbelklik op de mobiele enquête die je zonet hebt opgeladen (het zal het woordje (mobile) na de enquêtenaam bevatten. De enquête wordt verplaatst naar de rechter lijstbox (Assigned surveys).

associate_assign

4. Klik [Save] Alle gestarte enquêtes die je toegekend hebt aan een account worden gesynchroniseerd wanneer de interviewer inlogt in zijn/haar account vanop het mobiele toestel (tablet, smartphone, kiosk, etc.) Dan kunnen ze de enquête laten lopen. Heb je de enquête nog niet gestart, vergeet dat dan niet, of stel de enquête in om op een gepland tijdstip actief te worden.

Stap 5: Test of de enquête correct werd gedownloaded.

Deze stap gaat ervan uit dat je de Snap Mobile Anywhere app al hebt gedownload en geïnstalleerd op je mobiele toestel.

1. Start de SMA app op je mobiel toestel (tablet, smartphone, kiosk, etc...) sma_3_logo_sm
  2. Log in op Snap Mobile Anywhere door de  Associate username en paswoord in te vullen. Ken je het paswoord niet, dan kan je altijd inloggen met je eigen Snap WebHost username en paswoord. Wanneer je verbinding hebt met het internet, zal SMA nakijken of je de meest recente versies van de enquêtes hebt. Dit zijn enquêtes in je Snap WebHost account die zijn gestart en op dit moment lopen (niet gepauzeerd). Ben je ingelogd met een associate account, dan zie je de enquêtes die zijn toegekend aan dit account. Logde je in met je WebHost account, dan zie je alle mobiele enquêtes.

survey_list

3. Selecteer een enquête om ze te openen
  4. Is de enquête die je wil niet zichtbaar, controleer dan of je een werkende internet verbinding hebt en dat je de enquête hebt gestart en toegekend in Snap WebHost.
  5. Indien je wijzigingen maakt in Snap WebHost (zoals het wijzigen van een enquête) dan kan je jouw enquêtes in SMA updaten door te klikken op sync_but. Snap Mobile Anywhere zal trachten te synchroniseren om de 10 minuten indien Auto-synchronsiatie geactiveerd is.

Voor meer informatie over Snap Mobile Anywhere kan je hier terecht: