Je kan mediabestanden rechtstreeks in je enquête gebruiken via de Insert Media object functie. Je kan ook refereren naar items die elders op het web zijn opgeslagen

YouTube videos worden opgeslagen op servers die elders op het Web staan, dus moet je doorlinken naar die filmpjes. De makkelijkste manier om dat te doen, is om de code te "embedden" die je krijgt op de YouTube site. Dit is een stukje HTML code om de link naar de gekozen video te "embedden" in je enquête. Deze worksheet toont je hoe je kan koppelen met de geselecteerde video Getting Started with Snap WebHost , die beschikbaar is op YouTube. We tonen je ook hoe je een videobestand rechtstreeks in je enquête kan invoegen.

Achtergrond

Je kan media-objecten rechtstreeks in je enquête invoegen, maar een YouTube video moet je koppelen, aangezien die niet wordt bewaard in je enquête.

Wanneer je video-objecten rechtstreeks in je enquête invoegt, kan je problemen krijgen, omdat de mensen die de video's bekijken mogelijks verschillende video applicaties gebruiken. Dit wil zeggen dat, tenzij ze de juiste videospeler hebben gedownload en geïnstalleerd, de kans bestaat dat zij die video niet kunnen zien.

Indien je niet met vertrouwelijke informatie te maken krijgt, is het doorgaans beter om de video te uploaden naar een website zoals Youtube, en dan door te linken naar de video, eerder dan het videobestand rechtstreeks in te voegen. Zélfs dàn kunnen er echter nog problemen zijn met het toestel, de browser en de geïnstalleerde video-applicaties bij de respondent.

Stap 1: De YouTube link ophalen

Zoek de video die je wil koppelen op YouTube. Het voorbeeld in deze worksheet staat hier: http://www.youtube.com/watch?v=ARyI8gBuopo.

1. Klik op de [Share] (deel) knop onderaan de video.
    YouTube showing Share button
  2. Dit toont een aantal manieren waarop je de video kan delen. Klik op de [Embed] optie.

YouTube showing Embed button

3. Een HTML code zal getoond worden, die je moet kopiëren naat je enquête.

YouTube showing Embed link

4. Kopieer alle tekst van deze code. Bijvoorbeeld <iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/ARyI8gBuopo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Stap 2: de koppeling toevoegen aan je enquête

1. Open je enquête in questionnaire mode van uw online (Web:HTML of Snap WebHost) editie.
  2. Plaats de cursor op de locatie waar je de YouTube video wil invoegen, en klik op [Insert].
  3. Selecteer HTML Field in de dropdown lijst. Een New HTML Field dialoogvenster opent.
  4. Selecteer Custom HTML .
  5. Plak de tekst die je kopieerde vanop YouTube naar het tekstveld.

New html dialog with "custom HTML" highlighted and YouTube link

6. Klik [OK] . De HTML code wordt getoond als een enkele tag in je enquête.

<iframe> link visible in questionnaire design

7. Publiceer je enquête. De video zal nu verschijnen in je enquête.

YouTube embedded in published survey

Je eigen videobestand in je enquête rechtstreeks invoegen

Wil je een videobestand rechtstreeks invoegen in je enquête, dan moet je in de eerste plaats dit bestand hebben. Is het een klein bestand, dan kan je het rechtstreeks invoegen in de enquête. Het zal dan bewaard worden samen met alle andere enquête-informatie. Gaat het over een groot bestand, dan is het beter om dit ergens anders op het internet te plaatsen (YouTube bvb) en te koppelen zoals hierboven beschreven. Je moet ook nagaan of alle personen die de online enquête zullen invullen in staat zullen zijn om de video af te spelen in het formaat waarin je ze hebt ingevoegd in je enquête dus deze optie is niet geschikt voor élke enquête.

1. Plaats de cursor op het punt waar je de video wil invoegen. Is dit niet als onderdeel van een vraag, dan is het beter om een volledig afzonderlijke vraag voor de video te creëren. In dat geval zijn de Titel, Subtitel of Instruction style vragen het meest geschikt, aangezien die geen antwoord vragen.
  2. Klik op  [Insert…] en selecteer Media Field.
  3. Het New media field dialoogvenster opent. Klik [Path] om het bestand te kiezen. Het bestand moet op je locale PC of netwerk staan. Snap kan de meeste multimedia bestandstypes herkennen

New media field dialog: limited

4. Wil je de grootte van het ingevoegde object wijzigen klik dan op  [More>>].

New media field dialog: full

5. Stel de breedte en hoogte in (width, height) voor het bestand. Dit moet voldoende groot zijn, zodat gebruikers de toetsen kunnen bedienen om het bestand af te spelen. Publish en preview je enquête om de juiste grootte te bepalen
  6. Stel  autoplay in op voor automatisch afspelen wanneer de respondent op de pagina komt
  7. Klik op [OK]. Een "token" voor de video verschijnt in de enquêt.New paper edition
  8. Publish & preview de enquête om te controleren of alles juist is ingesteld.

Preview of  inserted wmv video in IE

Wil je de grootte of de eigenschappen van het media-object wijzigen nadat je het invoegde, dubbelklik dan op het bestandsicoon. Dit zal het New media field dialoogvenster opnieuw openen.

Meer informatie:

Je kan ook audio bestanden in je enquête toevoegen op dezelfde manier. Klik hier voor meer informatie

Voor meer informatie over het invoegen van HTML links en code, klik hier

Er is heel wat achtergrondinformatie beschikbaar over het invoegen van video in webpaginas, bijvoorbeeld op deze pagina http://diveintohtml5.org/video.html.

Voor meer informatie over het New media field dialoogvenster klik hier.