Snap stelt je in staat om afbeeldingen te gebruiken om beoordelingsschalen te bouwen. De software levert een aantal 5-sterren en 10-Sterren beoordelingsschalen mee. Hiermee kan de respondent één van de sterren selecteren als antwoord.

Deze worksheet legt uit hoe deze beoordelinsschaal werd gebouwd, en toont je hoe je de standaard kleuren kan wijzigen.

Achtergrond

Snap bevat een Map Control Editor, die je in staat stelt om zélf "Map Controls" te bouwen, afbeeldingen die wijzigen wanneer de respondent erop klikt. Snap bevat enkele voorbeeld Map Controls, om het makkelijk te maken beoordelingsschalen te bouwen. De voorbeeld Map Controls gebruiken een afbeelding van grijze sterren, die geel worden wanneer men er op klikt.

In normale Map Controls wijzigt de geselecteerde zone, terwijl de andere zones blijven zoals ze waren. Om een Map Control te doen werken als een beoordelingsschaal bevat de Map Control Editor de optie om de zones voor alle vorige of volgende codes mee te wijzigen.

Stap 1: Toon de beoordelingsvraag als een Map Control

Dit voorbeeld gebruikt de zelfde beoordelingsvragen als deze in de Satisfaction enquête

1. Bouw de vragen zoals hieronder getoond

2. Selecteer alle vragen.
  3. Kies Show in de toolbar.

4. Selecteer As Map Control in de volgende dropdown lijst en vink Show aan. De beoordlingsvragen wijzigen naar een grijze box en de  [Map control] toets wordt actief.

Stap 2: Laad de juiste Map Control Style op

1. Klik op de [Map control] toets of dubbelklik op de grijze zone om de Map Control Editor te openen.
  2. Selecteer File|Load map control. Standaard navigeert Snap naar de folder waar de templates zijn opgeslagen.

3. Selecteer het 5Stars-Medium. Map Control style bestand.Deze 5Stars-Medium map wordt geladen in de editoren bestaat uit een grijze schaal van 5 sterren, samen met 5 gedefinieerde zones (één voor elke code)

4. Kijk hoe het werkt, door te klikken op het tabblad Preview onderaan de editor.

Wanneer je op één van de sterren klikt, wijzigt de kleur van die ster, samen met de sterren aan de linkerkant.

Stap 3: Wijzig de definities van je Map Control

De Map Control standaard instellingen maken alle sterren geel, met een gele omlijning wanneer ze worden geselecteerd. Omdat het over eenvoudige vormen gaat, heeft het weinig zin om de complexe effecten zoals Blur toe te passen. Die worden best toegepast op foto's. Dit voorbeeld wijzigt de kleur en intensiteit.

1. Klik op het tabblad Designer om het preview scherm te verlaten.
  2. Klik op de eerste ster links om ze te selecteren.
  3. Klik op het Fill icoontjeIM: Fill button om het Fill dialoogvenster te openen.
  4. Klik op de kleurenbalk om een kleurpalet te tonen, en selecteer rood.

5. Typ 20 in de Intensity schaal en klik [Close].

De linkerster zal nu naar rood gewijzigd zijn.

Je kan het resultaat bekijken in het preview scherm

6. Herhaal dit voor de andere sterren, en geef ze dezelfde kleur, maar wijzig de intensiteit naar 40, 60, 80 en 100.

7. Klik weer op de preview/ De sterren zullen een gele omlijning hebben wanneer ze worden geselecteerd

8. Klik op het Designer tabblad.
  9. Selecteer alle zones tegelijk, door op de eerste te klikken terwijl je CTRL ingedrukt houdt, en vervolgens één voor één de andere aan te klikken.
  10. Klik op het icoontjeIM: pen button om de omlijning te selecteren. Je kan de kleur of breedte wijzigen.Je kan kleur en breedte wijzigen. In dit voorbeeld ontvink je Include outline in output.

11. Bekijk het resultaat opnieuw in het tabblad preview. Nu zou je sterren moeten hebben zonder gele omlijning, die meer intens rood worden, afhankelijk van dewelke je selecteert.

Je kan ook de volgorde wijzigen waarin de sterren worden geaccentueerd

1. Klik op het Designer tabblad om het preview scherm te verlaten
  2. Selecteer Tools | Options om het Options dialoogvenster te openen.
  3. Vink Reverse scale aan en klik [OK].

4. Indien je dit effect gebruikte, wil je waarschijnlijk de volgorde van de intensiteit aanpassen, om overeen te komen met de volgorde van de accentuering.

Verwijder de Reverse scale en wijzig de volhgorde van intensiteit om overeen te komen met de volgorde van de accentuering indien je dit niet wil.

Stap 4: Bewaar je nieuwe Map Control

Wil je deze instellingen nog opnieuw gebruiken in andere enquêtes, dan moet je de Map Control bewaren als een nieuw bestand.

1. Selecteer File|Save map control en navigeer naar de folder waar je je Analyse styles opslaat
  2. Bewaar het onder de naam 5star_red. De Map Control wordt bewaard als een bestand met de extensie .isf
  3. Klik [OK] in de Map Control Editor om terug te keren naar je vragenlijst.
  4. Bij het publishen van je vragenlijst, zullen de beoordelingsschalen er als volgt uitzien.