Je kan gridvragen naast elkaar plaatsen om het makkelijker te maken voor de respondent. Dit wordt bijvoorbeeld vaak toegepast om de tevredenheid te combineren met een vraag over het belang dat aan een bepaald aspect wordt gegeven. In Snap Survey spreken we van "compound grids" of samengestelde roosters.

193561

Compound grids kunnen opgebouwd zijn uit vragen met verschillende responstypes. Je kan bijvoorbeeld verschillende quantity response grid vragen in één compound grid combineren.

193521

Achtergrond

Compound grids delen de rijlabels en zien eruit als één enkele vraag voor de respondent. Je kan een grid bouwen bestaande uit verschillende reeksen open vragen, waarbij de respondent een aparte waarde in elke rij en elke kolom kan invullen. Je kan ook multiple choice vragen gebruiken zodat je een combinatie krijgt van vragen over de tevredenheid en het belang van bepaalde aspecten.

Je zal de enquête waarschijnlijk moeten wijzigen om de compound grids te doen werken. Voor de grids die moeten gegroepeerd worden in een samengestelde grid, zijn volgende zaken belangrijk

• ze moeten elkaar volgen in de vragenlijst (en er mogen geen paginabreaks voorkomen)
  • ze moeten hetzelfde aantal vragen bevatten
  • je moet gridstijlen gebruiken of stijlen die gebaseerd zijn op een grid (Grid First, Grid Next en Open First, Open Next)
  • ze moeten dezelfde instellingen hebben voor Show|Space Before en Show|Line Before.

Bijvoorbeeld, om 3 grids van quantity vragen te combineren moet je ze opmaken als volgt

193511

Nadat je deze in de COmpound Grid tool hebt verwerkt, zullen de vragen samengesteld worden in een enkele grid:

193531

Het voorbeeld hieronder toont hoe je een compound grid maakt van tevredenheids en belangrijkheidsvragen

Stap 1: Bouw de gridvragen die zullen gecombineerd worden

In deze worksheet hebben we 2 gridvragen gebouwd, die bestaan uit single-response vragen, elk met 5 antwoordcodes. De labels voor de 2de set vragen zijn blanco. De eerste vraag in ekle grid is in de stijl Like Grid First. De volgende vragen hebben de vraagstijl Like Grid Next.

193371
  1. Open de enquête en bouw de gridvragen. In het getoonde voorbeeld, kreeg de 2de grid een gekleurde achtergrond, om het makkelijker te maken het verschil tussen de 2 delen in de enquête visueel weer te geven.
  2. Publiceer de enquête via  File|Publish of  [Control][Shift][W].
  3. Noteer de lokatie waar het gepubliceerde zip bestand staat

193451

Stap 2: Groepeer de vragen in de gepubliceerde vragenlijst

1. Start de Compound Grid tool. Dit doe je meestal door in uw microsoft toolbar op zoek te gaan naar Compound Grid.
  2. Navigeer naar het gepubliceerde zip bestand dat je zonet creëerde.
    quest_list1
  3. Typ een nummer in de Page box of gebruik de buttons om de pagina te zoeken waarop de gridvragen staan die je wil combineren
  4. Selecteer de vragen en klik [Group].
  5. Het Group grid questions dialoogvenster verschijnt

cg_head_text1

6. Wil je een hoofding toevoegen aan de compound grid, vink dan Add header text aan en voeg een hoofding toe

7. Klik op [Preview] om het resultaat te bekijken.

cg_prev1

Stap 3: De gridvragen afwerken

Indien je niet tevreden bent met het resultaat, kan je de kolombreedtes aanpassen.

1. Klik op  [Edit] om de kolombreedtes te wijzigen.
    cg_col_wid1

2. Wijzig de percentages onderaan de kolommen om de breedte van elke kolom bij te stellen. Klik op [Apply] om de wijzigingen te tonen
  3. Eenmaal je tevreden bent met de lay-out, klik je  [OK].

Wanneer je een breedte aanpast zal de CompoundGrid tool automatisch de percentages van de ongewijzigde kolommen aanpassen, zodat het geheel blijft passen op een scherm. Wil je echter kolommen vasthouden zoals ze zijn, dan moet je de "lock box" aanvinken voor die kolommen. Deze bevinden zich onder de percentage boxen.

Stap 4: Integreer nu de compound grid in de enquête

Eenmaal je tevreden bent met het resultaat, kan je de compound grid integreren in de gepublishte enquête.

1. Klik op [Process].
  2. Klik [OK]

cg_mess1

cg_fin1

3. Klik [Close] wanneer je klaar bent
  4. Upload je enquête naar Snap WebHost.

OPMERKING : aangezien de compound grid pas wordt uitgevoerd na een publish, wordt deze niet bewaard wanneer je nog andere wijzigingen aanbrengt aan je enquête, en je een nieuwe publish uitvoert. Daarom is het aangeraden om je instellingen van je compound grid te bewaren via [Save] alvorens je compound grid tool te sluiten.