Beschikbaar vanaf Snap versie 11.07

Deze worksheet omschrijft hoe je makkelijke filters kan toepassen op Snap WebHost. Hiermee kan jij of je associates (collega's - klanten) snel filters toepassen op de data in je analyses en rapporten. We leggen ook uit hoe je rapporten en analyses kan verbergen zodat ze niet te zien zijn op Snap WebHost. We gebruiken hiervoor een versie van de Crocodile Survey, die wordt meegeleverd met Snap. De enquête kan gevonden worden in de default users/public folder in het Survey Overview scherm.

Achtergrond

Wanneer je een enquête maakt voor Snap WebHost kan je filters instellen die nadien kunnen geselecteerd worden in Snap WebHost. Deze kunnen gebruikt worden op de data van alle analyses en rapporten voor die enquête. Ze zijn beschikbaar voor jezelf en je associate users aan wie je de enquête hebt toegewezen.

OPMERKING : het is mogelijk om je filters zo op te zetten dat verschillende users enkel geselecteerde filters kunnen zien. Deze worksheet toont enkel hoe je filters moet opzetten zodat ze voor iedereen beschikbaar zijn.

Stap 1: De filters bouwen voor gebruik in Snap WebHost

1. Klik op results in de Snap Toolbar om het Analyses scherm te openen

anal_window_filt

2. Klik filter op de Analyses toolbar om het Define External Filter / Context dialoogvenster te openen. (Je kan ook op filter in het Reports scherm klikken.)

def_ext_blank

3. Klik [Add]. Het Select Variable dialoogvenster verschijnt.
  4. Kies Q9  in de drop-down lijst en klik [OK]. Dit stelt gebruikers in staat om de resultaten volgens leeftijd van de respondent te filteren.
  5. Klik  [Add] en selecteer Q5 in de drop-down lijst. Dit zal je een reeksfilter geven (volgens het gespendeerd bedrag). Je kan hiermee een maximum en/of minimum bedrag kiezen

def_exf_ag_am1

6. Klik [OK] om de Snap WebHost filters te bewaren

Stap 2: Controleren van de filters in Snap Desktop

Je kan een Snap WebHost filter alleen gebruiken indien "external filters" ingeschakeld staan voor analyses en rapporten. Deze kan je aan en uit zetten voor élke analyse in je rapport.

1. Klik results op de Snap Toolbar om het Results scherm te openen
  2. Dubbelklik  AN13

bar_stk_filt

3. Klik filter op de toolbar om je filters te tonen. Je kan deze filters hier ook toepassen.

Stap 3: de filters gebruiken in Snap WebHost

Aangezien dit een voorbeeld is, kan je de enquête met data uploaden in je Snap WebHost account, in plaats van te wachten tot data binnenloopt. Om de data mee te uploaden, moet je een ADF bestand (archive bestand) uploaden, en niet het gepublishte zip bestand, zoals je gewoonlijk een enquête zou uploaden. Deze werkwijze wordt hier in Stap 3 toegelicht. Werk je met je eigen project, dan doe je dit volgens de gewoonlijke procedure omdat je nog geen data zou hebben. Hoe je dat moet doen kan je hier lezen

1. Klik survey_overview in de Snap toolbar om naar het Survey Overview scherm te gaan
  2. Accentueer uw project en klikarch_surv om het Archive Survey dialoogvenster te openen.

arch_croc

Noteer de bestandslocatie en bestandsnaam (je kan deze wijzigen door op [Browse…] te klikken).
  3. Selecteer Include Raw Data om de data mee te nemen en klik [OK].
  4. Upload het archiefbestand (.adf file) naar je account in Snap WebHost
  5. Open de enquête in Snap WebHost
  6. Ga naar het tabblad Analyses en selecteer AN13.

an_stk_bc

7. Kijk hoe de grafiek eruit ziet zonder toepassing van een filter
  8. Selecteer het tabblad Filters. Klik op de driehoek langs een filter om de opties te tonen
  9. Pas de gewenste filters toe en klik op  Update analysis. De grafiek zal zich aanpassen om de gefilterde data te tonen (in het voorbeeld toont de grafiek nu mensen met een leeftijd tussen 25 en 34 en een spendering van  £10 of minder)

update_filters

Filters aan of uit zetten voor elke analyse in Snap

Je kan zélf instellen of mensen filters op een analyse in Snap WebHost kunnen toepassen. Je kan ook aangeven of zij bepaalde individuele analyses mogen raadplegen.

1. Open je enquëte in Snap en klik results om het  Analyses scherm te openen.
  2. Open de analyse die je wil aanassen en klik op var_prop in de analysis toolbar om de parameters van de analyse te tonen
  3. Vink Allow additional filters aan als dat nog niet het geval is. (Vink dit uit, indien je niet wil dat mensen filters in Snap WebHost gebruiken)

def_an13_aaf

4. Controleer of het veld Available leeg is of Yes vermeldt. (Voer No in in dit veld om de analyse onbeschikbaar te maken in Snap WebHost). Voer een voorwaarde in om de analyse beschikbaar te maken in Snap WebHost indien voldaan wordt aan de voorwaarde.

Je kan de  Available voorwaarden voor rapporten instellen in de parameters van het rapport

rep_avail_hl

Wil je alle data voor gebruikers filteren, ga dan naar Worksheet 84