Deze worksheet omschrijft hoe je antwoorden van papieren enquêtes kan invoeren met de prompted mode. Prompted mode is de mode waarin ook onze eigen teams het liefst data invoeren.

De enquête gebruikt in deze worksheet is de Activate enquête, die wordt meegeleverd met Snap 11. De enquête werd gekopieerd zonder de raw data file. Volg deze stappen indien je niet weet hoe je dit kan doen, en antwoord No op stap 6 wanneer je gevraagd wordt om de raw data te kopiëren.

Deze worksheet toont je hoe:

• Testgegevens invoert
  • De instellingen wijzigt om het invoerproces te versnellen
  • Data invoert

Stap 1: Voer testgegevens in

Opmerking: Dit is een handige manier om te controleren of je routing en antwoordtypes van uw enquête correct hebt ingesteld

• In het survey overview scherm klik op de enquête waarin je data wil toevoegen

• Klik OK in het Survey Details dialoogvenster

• Klik op het Data Entry icoon

• Er zijn 4 opties om data in te voeren in Snap:
    • Questionnaire mode toont je de vragenlijst zélf
    • Interview mode toont je één enkele vraag op het scherm en de lijst met mogelijke antwoorden om een selectie uit te maken
    • Prompted mode toont je elke vraag als een aparte lijn op het scherm
    • Fast mode toont de data voor één case als een enkele lijn en is enkel geschikt voor heel ervaren gebruikers
  • Klik op Prompted Mode

• De antwoorden in de afbeelding hieronder worden gebruikt als test gegevens.

Opmerking: Snap zal automatisch doorschakelen van de ene vraag naar de volgende, op basis van de Routing regels die in elke variabele zijn ingevoerd. No Reply zal de standaard waarde zijn wanneer geen antwoordcode wordt geselecteerd. Type variabelen worden genegeerd, tenzij anders ingesteld in Tailor > Data Entry

• Volg de stappen hieronder om de testgegevens in te voeren

1. Druk Enter
  1. Voer de datum van vandaag in
  1. Om de antwoordopties te openen of te sluiten, druk F5 of klik met je muis op de rij voor Q1
  1. Typ 1
  1. Druk Enter
  1. Typ 2
  1. Druk Enter
  1. Druk Enter
  1. Typ 1
  1. Druk Enter
  1. Typ 3
  1. Druk Enter
  1. Typ Better changing rooms needed
  1. Druk Enter

1. Klik OK

Stap 2 : Wijzig de instellingen om de data invoer te versnellen

Wanneer een vraag is ingesteld op single response, dan kan je de instellingen in Data Entry wijzigen zodat je niet op Enter moet drukken om naar de volgende vraag te gaan

• Klik op het Tailor icoon

• Wijzig Answer Questions van Individually naar Continuously
  • klik OK

Raadpleeg deze help pagina voor meer informatie over het aanpassen van je data entry

Stap 3 : Voer werkelijke data in

• Klik  om een nieuwe case toe te voegen

• Voer de zelfde gegevens in zoals je deed bij de test case, door volgende stappen te volgen:
  1. Druk Enter
  1. Druk Enter
  1. Typ 1
  1. Typ 2
  1. Druk Enter
  1. Typ 1
  1. Typ 3
  1. Typ Better changing rooms needed
  • Druk Enter en een venster opent met enkele opties

Continue zal de huidige case bewaren en direct verdergaan met de volgende case.

Modify stelt je in staat om de huidige case te wijzigen

Cancel zal de huidige case annuleren (deleten)

End zal de huidige case bewaren en je niet naar een nieuwe case leiden

• Druk End om te bewaren
  • Klik  om de spellingchecker toe te passen op vrije tekst gegevens
  • Data kan gecontroleerd worden door ze opnieuw in te voeren, dit is optioneel