Deze worksheet omschrijft hoe je antwoorden van papieren enquêtes kan verwerken, door gebruik te maken van de Prompted mode. Prompted mode is ook de modus die het verwerkingsteam van Snap Surveys verkiest voor de invoer van data.

De enquête die we gebruiken in deze worksheet is Activate, die wordt meegeleverd met Snap 11. De enquête werd gekopieerd zonder de ruwe data.

Stap 1: Voer test gegevens in

Opmerking: Dit is een handige manier om te controleren of je routing en antwoordtypes correct zijn ingesteld.

• Dubbelklik op de enquête waar je data in wil voeren

• Klik OK

• Klik op het data entry icoontje (tekstballon)

• Er zijn 4 manieren waarop je data kan invoeren in Snap:
    • Questionnaire mode geeft je hetzelfde beeld als de vragenlijst zélf
    • Interview mode toont één enkele vraag op het scherm en toont de lijst van antwoorden waaruit je kan kiezen
    • Prompted mode toont elke vraag als een aparte lijn op het scherm
    • Fast mode toont de data voor één case als een enkele lijn en is enkel voor heel ervaren gebruikers
  • Klik Prompted Mode

• De antwoorden van de afbeelding hieronder worden gebruikt als test data. Klik op de afbeelding om ze te openen in een nieuw tabblad (je kan de afbeelding dan ook afdrukken indien gewenst).

Opmerking: Snap zal automatisch van de ene naar de volgende vraag gaan volgens de routing regels die werden gedefinieerd in elke variabele. No Reply zal de standaard waarde zijn, indien geen code werd geselecteerd. Instructies (variabelen van het Note type) worden genegeerd, tenzij anders ingesteld in Tailor-Data Entry.

• Volg de stappen hieronder om de test case in te vullen

1. Klik Enter
  1. Voer de datum van vandaag in
  1. Om de antwoordopties te openen of sluiten, druk op F5 of dubbelklik met je muis in de rij voor Q1
  1. Typ 1
  1. Druk Enter
  1. Typ 2
  1. Druk Enter
  1. Druk Enter
  1. Typ 1
  1. Druk Enter
  1. Typ 3
  1. Druk Enter
  1. Typ Better changing rooms needed
  1. Druk Enter

1. Klik OK

Stap 2 : Wijzig de instellingen om de data invoer te versnellen

Wanneer een vraag is ingesteld op single response, dan kan je de instellingen wijzigen in Data Entry modus, zodat je niet op Enter hoeft te drukken om naar de volgende vraag te gaan.

• Klik op het  Tailor icoon

• Wijzig Answer Questions van Individually naar Continuously
  • Klik OK

Op deze help pagina vind je meer informatie over het instellen van je data invoer

Stap 3 : vul een werkelijke case in

• Klik  om een nieuwe case te creëren

• Vul dezelfde data in, zoals je deed bij de test in stap 1:
  1. Druk Enter
  1. Druk Enter
  1. Typ 1
  1. Typ 2
  1. Druk Enter
  1. Typ 1
  1. Typ 3
  1. Typ Better changing rooms needed
  • Druk Enter en er verschijnt een venster met opties

Continue zal de huidige case bewaren en direct een nieuwe case openen om toe te voegen

Modify laat je toe de huidige case te wijzigen.

Cancel verwijdert de huidige case.

End bewaart de huidige case zonder een nieuwe te openen.

• Druk End om te bewaren
  • Klik  om een spellingcontrole uit te voeren op de data in de open velden
  • Je kan de data controleren door ze opnieuw in te voeren (dit is optioneel)