Wanneer je een webenquête maakt, kan het nodig zijn dat respondenten zich manueel inloggen. De login pagina kan aangepast worden naar je eigen wensen.

Wanneer respondenten manueel moeten inloggen om een enquête in te vullen, moet je een login pagina opmaken in Snap. Je moet een database lijst met respondenten hebben, die elk een unieke ID hebben die nodig is om in te loggen. Deze ID moet in de enquête worden gepompt met een database link, zodat Snap WebHost de respondent login kan vergelijken met de login ID in de database lijst. De Paradata variabele Respondent moet geactiveerd zijn, en eventueel ook de Password paradata, indien je naast de login een paswoord gebruikt. Je kan beide variabelen formateren naar je eigen wensen.

Stap 1: De database link voor je respondenten maken

Om een login pagina te gebruiken moet je de enquête voeden met een Respondent Login ID, zodat Snap WebHost de correcte logins (en paswoorden indien gebruikt) kan mappen.

1. Open de enquête in Data Entry mode
  2. Selecteer File | Database Link om het Database Link dialoogvenster te openen.
  3. Klik [New…]
  4. Klik op WebHost Invites/Logins/Seeding.
  5. Klik [Next>]
  6. Klik [Select Database File…] en navigeer naar het Excel of MS Access bestand dat de respondent ID's en data bevat
    OF
    Klik [Build Data Link…] om een link met een SQL database te bouwen, die dezelfde informatie bevat
  7. Indien je de lijst wil filteren, zodat de enquête enkel beschikbaar is voor bepaalde respondenten in de database, stel dan een gepaste filter in in het  Where condition veld. Klik [Next>].

171314v2
  8. Selecteer ‘Log in respondent (track respondent in WebHost for emails/reminders/seeding)’ en selecteer dan het unique respondent ID veld in de Login field dropdown lijst. Dit wordt gebruikt om de Respondenten in Snap WebHost in te stellen. Wil je ook een paswoord gebruiken op de login pagina, selecteer dan het password veld in de Password field dropdown lijst. Selecteer nu Send email invitations and reminders indien je wil dat WebHost e-mail uitnodigingen en herinneringen uitstuurt. Vink ook Seed database data into questionnaires indien je gegevens van je respondenten in je vragenlijst wil pompen.

171023v2
    Wil je je respondenten identificeren in de data, selecteer dan ook de optie ‘Identify respondents in the response data’. Klik [Next>].
  9. Stel je e-mail uitnodiging en herinnering in, en vink ‘Show a login page’ aan. Klik [Next>].
  10. Voeg een naam toe voor de database link, klik [Finish] en [Close].

Stap 2: Selecteer de database link.

1. In Questionnaire design mode, klik Questionnaire Properties button (Questionnaire Properties).
  2. Selecteer de Data link sectie in de linkerkolom (Die is enkel beschikbaar voor een Snap WebHost edition.)
  3. Selecteer de eerder gemaakte Database link in de drop-down lijst.
  4. Scroll nu naar de Paradata in de linkerkolom. Klik Respondent en vink Use in survey aan.
    158193v2
    Vink indien nodig Use in survey aan bij Password.
  5. Klik [OK] om de instellingen te bewaren
  6. De Respondent en - indien nodig - de Password Paradata variabelen zijn nu toegevoegd bovenaan de vragenlijst
    192763v2

Stap 3: Pas de login pagina aan naar je wensen

Nu kan je de vraagtekst voor de Respondent en Password paradata variabelen aanpassen, zodat ze getoond worden hoe je dat wenst.

1. Selecteer de Respondent vraag en pas aan naar believen.
  2. Herhaal dit voor de Password vraag.
    192793v2b
  3. Klik op Add button om verdere instructies toe te voegen aan je vragenlijst. Typ de tekst in, of voeg bijvoorbeeld een afbeelding of logo toe.
  4. Voeg een pagebreak in voor de eerste vraag (de enige vragen toegelaten op de login pagina zijn de Respondent en Password paradata vragen)
    192793v2a

Stap 4: Je vragenlijst publiceren

Eenmaal de login pagina is ingesteld, kan je de vragenlijst publishen

1. Selecteer File | Publish of [Ctrl] [Shift] W
  2. Publiceer de vragenlijst. Indien nodig, kan je de paradata variabele controleren om na te gaan of je deze correct hebt toegevoegd.