Er zijn niet zoveel beperkingen bij het gebruik van kiosks en tablets, aangezien de toestellen in essentie een volledig functionele PC zijn, met een kleiner scherm. Hieronder enkele aanbevelingen om het meeste uit je systeem te halen:

• Sommige kiosks zijn niet geconfigureerd om een toetsenbord te bevatten. Het kan dus nodig zijn om je te beperken tot single of multi response vragen, en om open vragen (waar je tekst moet invullen) te vermijden.
  • Tablet PC's aanvaarden vrije tekst en bevatten meestal herkenningssoftware voor handschrift. Vermijd niettemin veel open vragen. Naarmate de enquête verder gaat wordt de interviewer namelijk gevraagd om de vrije tekst te verbeteren. Dit kan het enquêteproces vertragen. Overweeg om typfouten te negeren, en deze antwoorden later te corrigeren, eenmaal de data is geïmporteerd op je Snap Desktop software.
  • Heb je meerdere antwoordcodes voor een specifieke vraag, overweeg dan om de vraag in twee of drie kolommen te plaatsen, om plaats te besparen op je scherm (en scrollen te vermijden)
  • De Dropdown box optie voor antwoordcodes werkt goed op tablet PC's maar moet vermeden worden bij kiosks. De antwoorden in de lijst worden kort op elkaar getoond, en kunnen daardoor moeilijk te selecteren zijn.