Nu je vragenlijst klaar is, kan je ze testen, om na te gaan of er geen fouten zijn gemaakt in het ontwerpproces. Je kan een test case invoeren om te kijken of de vragen, routing, validatie en look van de vragenlijst naar wens is. De test data wordt niet bewaard en beïnvloedt de analyse niet.

Dit doe je met de preview optie. De Preview toets bevindt zich in het Online Designer menu.

Preview

We raden aan om alle aspecten van je vragenlijst te testen:

  • Controleer het formaat van elke vraag. Bijvoorbeeld het lettertype en de tekstkleur
  • Test elk antwoord op elke vraag. Bijvoorbeeld : indien je een vraag hebt opgezet die meer dan één antwoord toelaat, controleer dan of je meerdere antwoorden kan invullen. Heb je een vraag die slechts één antwoord vereist, controleer dan of je geen meerdere antwoorden kan invullen.
  • Test de routing van de vragenlijst, om zeker te zijn dat de juiste vragen worden getoond volgens de gegeven antwoorden. Bijvoorbeeld : controleer of het  Other response tekstveld verschijnt wanneer je “Other” selecteert in een Multiple Choice vraag.
  • Test het validatieproces. Bijvoorbeeld : controleer of je het juiste aantal karakters kan invoeren
  • Test de patterns. Bijvoorbeeld : controleer of een geldig e-mail adres kan ingevuld worden wanneer het pattern van de vraag is ingesteld op e-mail adres. Controleer ook met een ongeldig adres (bijvoorbeeld door de @ weg te laten)

Telkens wanneer je wijzigingen aanbrengt aan de vragenlijst is het aangewezen om het testproces te herhalen.