Deze foutmelding wijst op een beschadigd of corrupted file. Gelukkig is dit type bestand een temporary data bestand (.snpdf) dat je kan verwijderen. Dit wordt automatisch opnieuw gebouwd de volgende keer dat Snap de data wenst aan te boren. In dit geval kan je zonder problemen het .snpdf bestand verwijderen (énkel dit bestand! niet de bestanden met een extensie .mdf of .rdf gezien je dan uw data zou verliezen).


Indien je de oorzaak van de crash wenst te onderzoeken, kijk dan eerst naar de bestandsgrootte. Indien je te weinig geheugen ter beschikking hebt kan dit voor een conflict zorgen. Zorg dat er voldoende geheugen is toegewezen aan de folder waar je het bestand in opslaat. Bij extreem grote bestanden kan dit een probleem vormen.


Indien dit niet het geval is, kan het zijn dat het bestand wordt aangesproken in een netwerksituatie, en er kleine verbindingsproblemen zijn geweest op het moment dat Snap naar het bestand aan het schrijven was. Dit kan een eenmalig probleem zijn geweest, maar als dit nog voorvalt, dan plaats je uw bestanden eerst even op een lokale schijf om te kijken of het probleem zich nog zou stellen.


Error 499