Mogelijke problemen bij het inlezen van emails

1. Uw emailprogramma

Het is belangrijk te weten of uw emailprogramma zogenaamd ‘MAPI-compliant’ is. Dit betekent dat het toelaat dat een ‘ander’ programma (in dit geval Snap) in een bepaalde map gegevens (emails) benadert (hier het inlezen van emails). Outlook en Outlook Express zijn MAPI-compliant, maar alleen voor hun Inbox (vandaar dat de emails zich in de Inbox moeten bevinden om door Snap te kunnen gelezen worden).

Lotus-Notes b.v. is NIET MAPI-compliant, vandaar dat hiervoor dus een andere manier van inlezen moet gespecificeerd worden. Idem voor andere niet-MAPI-compliant emailprogramma’s. U kunt dan rechtstreeks uit POP3 lezen of een ander script gebruiken dat b.v. txt-files aanmaakt i.p.v. emails. In dit geval is het best dat uw ICT-verantwoordelijke onze helpdesk contacteert.

2. U krijgt de foutmelding ‘This survey has not been locked for Email import’

Dit betekent dat u de vragenlijst NIET hebt gepublisht, althans niet na de laatste wijziging(en) die u eraan hebt aangebracht (en die de zogenaamde ‘locking’ ervan hebben verbroken). Dit foutbericht wordt extra behandeld in FAQs, onderdeel Foutboodschappen.

3. De emails worden niet opgehaald

Snap ziet de emails wel maar wil ze niet inlezen. Typisch krijgt u een bericht in volgende zin:

Snap ‘ziet’ 16 messages staan maar denkt dat ze NIET voor ‘deze’ vragenlijst bestemd zijn.

De onderliggende reden is deze :

‘Iemand’ heeft deze vragenlijst gepublisht voor een emailadres, zegge a@b.c

Welnu, het inlezen van de emails wordt hier gedaan op een PC waar het standaard emailadres van de Inbox NIET overeenstemt met a@b.c : dit is een lokale instelling die door uw ICT-verantwoordelijke moet gebeuren en heeft dus niets met Snap te maken.

Oplossing :

- ofwel de standaard Inbox op de lokale PC aanpassen (= a@b.c zetten)

- ofwel de data-entry doen op de juiste PC (die a@b.c als inbox-adres heeft)

- ofwel de emails allemaal selecteren (ONGELEZEN) en ze opslaan in een txt bestand (en dat ‘ergens’ plaatsen). Nadien kunt u dan in Snap inlezen uit dit txt-bestand.

In Outlook doet u :

en dan bewaren :

Nu gaat u in Snap > Data entry > File > Import en kiest dan MAIL format - from text files

Met de Browse-toets (bladeren) gaat u naar de plaats waar u de txt-file hebt gecreëerd.

en leest hem in. Laat best Rename Files aangevinkt (de txt-file wordt dan een .OXT file zodat u hem niet nog eens zou kunnen inlezen).

Snap antwoordt :

en leest in