Foutbericht : Too many users

U krijgt het type foutbericht (onderaan) te zien.

Uitleg :

U hebt niet genoeg ‘kopies’ van Snap die simultaan kunnen gebruikt worden. Typisch hebt u 1 kopie en die is al in gebruik door de (benoemde) computer. Die computer moet dus eerst uit Snap gaan vooraleer u zelf Snap kunt gebruiken.

Wat als de benoemde computer toch Snap NIET gebruikt ?

Dit is een teken dat die benoemde computer op een ‘abnormale’ manier Snap verlaten heeft (b.v. PC afgezet, uitgevallen,...).

Oplossing:

1. Probeer die benoemde PC weer tot leven te brengen en ‘ordentelijk’ uit Snap te verdwijnen.

2. Als het probleem blijft bestaan, ga dan (op de server) in de Snapserver map, daarin in de map Licences. U vindt daar een temporary-file (.temp) met dezelfde naam als de relevante user. Verwijder dit bestandje. Waarschijnlijk moeten deze operaties door een ICT-persoon gebeuren.