Deze worksheet omschrijft hoe je een Opt Out link toevoegt in een e-mail, zodat de respondent kan kiezen om niet langer geïnformeerd te worden omtrent je enquête. We gaan ervan uit dat je weet hoe je een Database link moet opzetten om een enquête te koppelen met een lijst van respondenten. Indien je niet weet hoe je een Database Link moet opzetten voor e-mail uitnodigingen, gelieve de volgende worksheets te consulteren :

Anonimisering van enquêtes - een e-mail versturen die de respondent niet identificeert
Worksheet 131 : Enquêtes anonimiseren - een e-mail versturen met een unieke respondent identificator (GDPR)

Wanneer een respondent kiest om uit te schrijven van de enquête, zal die niet langer kunnen deelnemen aan de enquête, en geen verdere e-mails met betrekking tot deze enquête ontvangen.

Achtergrond

Wanneer je e-mail uitnodigingen en herinneringen ontwerpt met Snap WebHost, en gebruik maakt van de Database Link wizard, word je gevraagd om de e-mail boodschap in het onderstaande dialoogscherm te bouwen. Naast het invoegen van de URL van uw enquête (Survey Location) moet je dan ook een Opt Out link toevoegen.

1. Stel het e-mail adresveld bovenaan in op het Database veld dat de unieke ID's van uw respondenten bevat (e-mail adressen). Dit zal het e-mail adres aanleveren voor de respondenten in Snap WebHost.
  2. Typ de hoofding/subject in het Email subject and text veld
  3. Schrijf je e-mail in het grote veld
  4. Gebruik de [Insert…] button om de Survey Location toe te voegen. Dit zal een link creëren naar de enquête wanneer de mail wordt opgeladen naar Snap WebHost. Je kan de e-mails nog verder wijzigen éénmaal ze zijn opgeladen in Snap WebHost.
  5. Gebruik de [Insert…] button om de Opt Out link toe te voegen. Wanneer een respondent hierop klikt zal Snap WebHost hem/haar geen uitnodigingen of herinneringen meer sturen.
  6. Je zal de standaard Opt Out tekst zien verschijnen in het venster. deze kan je wijzigen om meer informatie te geven (indien gewenst)
  7. Klik [Next]. Je zal een samenvatting zien van wat uw database link doet.
  8. Voer een naam in voor de database link en klik [Finish] en [Close]. Wanneer je uw enquête publisht, selecteer je deze database link.

Het is ook mogelijk om de Opt Out link in een e-mail toe te voegen aan de hand van de e-mail editor in Snap WebHost. Dit kan je vinden in het tabblad Messages wanneer je kiest om een e-mail te wijzigen (edit).

Wanneer je een aangepaste pagina wil gebruiken waar je respondenten op "landen" wanneer ze uitschrijven, moet je je eigen optout.html pagina creëren. Meer informatie over hoe je dit doet vind je hier.

OPMERKING : wanneer een respondent kiest om zich uit te schrijven van deze enquête, is het een goed idee om dit voor jezelf bij te houden, door hun status te downloaden en dit te wijzigen in uw eigen respondentendatabases. Je kan hun status downloaden vanop het tabblad Respondents in Snap WebHost