De AttachIt functie van Snap stelt je respondenten in staat om bijlagen toe te voegen (foto's, documenten,...), als antwoord op een individuele vraag in je Snap WebHost vragenlijsten. Je kan nadien deze bijlagen downloaden. De bestanden worden gelabeld met een unieke ID, opgemaakt uit een respondent en vraagnummer.

Achtergrond

Je kan een literal vraag creëren in een Snap WebHost vragenlijst, en respondenten een bijlage laten toevoegen in het antwoord. Deze bijlagen kunnen foto's, audio, video of documenten zijn, en elk bestand mag maximaal 10Mb groot zijn (noteer dat  de meeste videobestanden deze limiet overschrijden). Bestandstypes zoals .exe, javascript of Visual Basic zijn niet toegelaten.

Eenmaal een bestand werd opgeladen, zal Snap WebHost het "taggen" met een unieke identificator die verwijst naar de vraag en het specifieke antwoord. Je kan meerdere bijlagen hebben in één enkele vragenlijst.

Wanneer de antwoorden zijn ingediend, kan je de bijlagen downloaden in een zipbestand met ofwel de individuele bestanden, alle bestanden, of bestanden gegroepeerd per vraag of respondent.

Stap 1: Bouw een AttachIt vraag

AttachIt is een soort datapicker.

1. Open de Snap WebHost editie van je vragenlijst in de Snap Desktop toepassing
  2. Maak een open-ended vraag, met response ingesteld op "literal". Het is aangeraden om upload instructies toe te voegen aan de vraag, over hoe het bestand moet worden opgeladen.
  3. Selecteer Show in de toolbar topics.
  4. Selecteer Data Picker in de volgende dropdown, en vink  Show box aan, kies  Attach file in de dropdown

upload question

Stap 2: Upload uw enquête naar Snap WebHost en test de AttachIt vraag

1. Upload de enquête naar Snap WebHost zoals je altijd doet, met de  Upload a new survey link.
  2. Open de enquête en klik op de test link. De enquête zal openen in een nieuw tabblad of scherm.
  3. Ga door de enquête. Wanneer je aan de AttachIt vraag komt, zou deze er ongeveer als volgt moeten uitzien:

AttachIt question view

4. Klik op het bestandsicoon, en navigeer naar je bestand
    SWH: upload browse window with file

5. Wanneer je je bestand hebt gevonden, zal een unieke referentie verschijnen in het browse scherm

SWH: upload browse window with file 2

6. Klik Close. De unieke ID verschijnt in het antwoordveld van de vraag

SWH: upload browse window with file 3

Dit identificeert de bijlage als het antwoord van deze respondent op deze vraag

7. [Submit] je vervolledigde enquête
  8. Keer terug naar het tabblad "summary" van je enquête. Er zullen nu 2 links staan Download test response en Download test attachments.
  9. Klik op Download test attachment

Een scherm opent, waarin je gevraagd wordt een locatie aan te duiden om het zip bestand te plaatsen. Het zip bestand bevat alle bestanden die je toevoegde tijdens de enquête

Stap 3: Download de bijlagen

Wanneer je échte antwoorden hebt op je enquête, verschijnen de bijlagen in het Summary tabblad. Je kan de bijlagen individueel, per respondent of per enquête downloaden.

1. Log in en selecteer de enquête met de bijlagen
  2. Selecteer het  Summary tabblad.

SWH: survey summary with attachement download link

3. Klik op Download attachments. Een scherm opent die de bijlagen oplijst.

SWH: Left-hand analysis pane showing uploads tab

• Klik op een ref: nummer om één enkel bestand te downloaden (één antwoord op een vragenlijst)
    • Klik op een AttachIt ID om alle bijlagen voor één enkele respondent te downloaden
    • Klik op een vraag nummer in de hoofding van de kolommen om alle bijlagen voor die specifieke vraag te downloaden
    • Klik op Download All om alle bijlagen voor de vragenlijst te downloaden

De bestanden worden gedownload in een zip bestand. De bestanden worden benoemd volgens het ref nummer. Bijvoorbeeld : de bijlage voor de eerste respondent en als antwoord op vraag Q2 zal 0000000001_Q2 (plus de juiste extensie) als bestandsnaam krijgen.

WH: Left-hand analysis pane showing uploads tab 2

Het referentienummer van het bestand wordt ook geregistreerd in de data van de enquête. Onderstaande afbeelding toont het Data Entry scherm voor een case met referentienummers voor de bijlagen.

SWH: Left-hand analysis pane showing uploads tab 3

Wil je weten hoe je multimedia bestanden in je enquête wil tonen, check dan de worksheets

- Gebruik YouTube videos in je enquête