Scanning hardware installeren

Deze instructies zijn van toepassing indien je rechtstreeks koppelt met een scanner en het scannen wil aansturen vanuit Snap. In de meeste gevallen worden de enquêtes ingelezen naar TIFF of PDF bestanden, en worden die door Snap ingelezen. In dat geval kan je dit hoofdstukje overslaan en naar het volgende gaan.

Je moet:

• De Snap Software installeren, zoals omschreven in de installatie-instructies
  • De hardware en software voor je scanner installeren
  • Snap configureren om te communiceren met de specifieke scanner die je gebruikt

Wat je nodig hebt:

• een geschikte Scanner en een compatibele SCSI Interface Card, indien je een Scanner gebruikt met een SCSI Interface.

De scanner moet eerst geïnstalleerd worden volgens de meegeleverde instructies van de fabrikant.

• een applicatie (meestal meegeleverd met de scanner) om de scanner en scanner drivers te testen
  1. De scanner en de Snap software moeten geïnstalleerd zijn op dezelfde machine
  2. De Scanner Drivers moeten dan geïnstalleerd worden. Draai de software die werd meegeleverd met de scanner om de werking te testen, en test ook zéker de Automatic Document Feeder het scannen van formulieren.
  3. Werkt dit allemaal naar behoren, dan pas kan je de Scanning Module van Snap gaan configureren

WinHelp: LightOok al is de Snap Scanning module over het algemeen compatibel met alle operating systems, scanners en interface cards, zijn er slechts een beperkt aantal combinaties die getest en met volle zekerheid kunnen goedgekeurd worden. Dit betekent dat elke combinatie behandeld moet worden volgens de capaciteiten die ze heeft. We zullen steeds beschikbaar zijn om u in dit proces te ondersteunen, maar we kunnen niet garanderen dat het scanning proces vlekkeloos verloopt, indien de problemen hardware gerelateerd zijn, en slechts kunnen opgelost worden door vervanging van de hardware.

Aanbevolen scanner instellingen in Snap Surveys

Om toegang te krijgen tot de Scanner Settings:

1. Selecteer Tailor | Data Entry
    2. Klik op de Scanning Tailoring toets.
    3. Dubbelklik op
    4. Hieronder de aanbevolen Scanner Settings.

Optie

Aanbevolen insteling

Resolution/DPI (Dots Per inch)

300.

Page size/scanning area

Dezelfde als de printed page size, waarschijnlijk: 8.27 11.69 of A4 of 210 mm 297 mm

Mode/Greyscale

Black and white. Gebruik géén Greyscale of kleur

Dither

None

Brightness

Iets donkerder dan het centrum

ADF options

Auto sheet feeder.

Dropout colour

De Dropout Colour kan hier ingesteld worden om kleurenafdruk als achtergrond toe te laten op een vragenlijst. Indien correct ingesteld, zal de kleur als wit geïnterpreteerd worden door de scanner

WinHelp: LightIndien de resolutie of paginagrootte niet correct is ingesteld, kan je foutmeldingen krijgen wanneer je je vragenlijst probeert te scannen of te calibreren.

Infiormatie voor Helpdesk support

Wanneer je support contacteert, is het handig om de volgende informatie mee te geven:

• De Scanner merk en model nummer.
  • De SCSI Card merk en model nummer (indien gebruikt).
  • Het Operating System op de PC, bvb Windows 8.
  • Build en serienummer van je Snap Software, dat je terugvind via Help | About in Snap.
  • Naam van je bedrijf of organisatie
  • Naam van de Snap Licentiehouder in je organisatie of bedrijf