Deze norm is in de eerste plaats van toepassing op klinische tests (met proefpersonen). Mocht je Snap hiervoor inschakelen, dan nog is Snap (webhost) in de eerste plaats een “data collection and analysis” tool, eerder dan een datamanagement tool waarvan sprake in de norm.

De Webhost omgeving is wél HIPAA compliant wat maakt dat alle richtlijnen inzake privacy van patiëntgegevens worden gerespecteerd.

http://www.snapsurveys.com/healthcare-surveys/

Eens je uw data verzameld hebt, en niet langer online wenst te bewaren, kan je alle online gegevens verwijderen en lokaal stockeren in een “applicatie-onafhankelijk” format (Excel, CSV). Voorzover de data online wordt bewaard is die versleuteld (tijdens de opslag), en alle verkeer van en naar uw Webhost omgeving wordt ook versleuteld. Daarnaast zijn er zeer stringente backup & disaster recovery procedures uitgewerkt om uw (patiënt)dataveiligheid te garanderen.

Noch Snap Webhost , noch Snap Survey Software gecertificeerd volgens deze norm, maar zoals wél HIPAA conform.

De ICH-GCP norm formuleert vooral richtlijnen over hoe je als organisatie omspringt met de gegevens en hoe je toegang verschaft aan medewerkers, enz… dit maakt deel uit van de eigen organisatie van de klant, en is rechtstreeks afhankelijk van de inhoud die in Snap wordt ondergebracht. Op het eerste zicht stelt Snap Software je wél in staat om een en ander te organiseren zodat de norm gerespecteerd wordt. Maar hierover maak je dan best interne afspraken met alle Snap Users.