Snap biedt je verschillende opties indien je uw enquêtegegevens wil anonimiseren :

1. Volledig anonieme enquêtes zonder persoonsgegevens
  2. Enquêtes waarbij je kan zien wie heeft geantwoord, maar geen zicht hebt op wàt die persoon heeft geantwoord
  3. Enquêtes waarbij je nà afloop bepaalde persoonlijke data uit het bestand verwijderd, zodat de verdere verwerking enkel op geanonimiseerde gegevens gebeurt

Indien je enquête volledig anoniem moet blijven, dan moet je hetvolgende doen:

• vraag je respondenten niet naar persoonlijke identificeerbare gegevens, zoals een e-mail adres, naam enz.
  • voeg geen respondenten database toe aan je enquêteproject in Snap

Om je enquête te verspreiden kan je

• de URL van de enquête beschikbaar maken op plaatsen waar je respondenten er toegang toe hebben, bijvoorbeeld op je website, op het intranet of op affiches of flyers (je zou zélfs een QR code kunnen gebruiken op de affiches en flyers om de toegang voor de respondent te vergemakkelijken)
  • een papieren versie van je enquête maken en die op relevante plaatsen achterlaten

Hoe vind je de URL van je enquête:

1. Log in op Snap WebHost
  2. Klik op je enquête
  3. Je zal de URL voor je enquête terugvinden in het tabblad Summary. Deze kan je invoeren in web pagina's als hyperlink, of op afgedrukt materiaal als een QR Code.

Wil je een enquête verspreiden waarbij je een respondent uit je database contacteert, heb je 3 opties:

Tot slot : indien je je enquête wil anonimisieren nadat ze werd uitgevoerd, kan je persoonsgegevens verwijderen uit het RDF / Databestand. Check hiervoor worksheet 132 Data anonimiseren na de uitvoering van je enquête.